Es constitueix el nou CEMB amb la renovació de la meitat dels seus membres

..
07/06/2024 - 15:24 h - Educació i estudis Ajuntament de Barcelona

Ja s’ha constituït el nou Consell d’Educació Municipal de Barcelona (CEMB) després del procés electoral que n’ha renovat la meitat dels membres. En el plenari celebrat ahir a la seu del districte de Sants-Montjuïc es va formalitzar la nova composició del CEMB amb l’entrada dels 16 nous membres representant els diferents sectors de l’òrgan participatiu.

El plenari va servir també de comiat dels membres sortints, en què a un es va lliurar un petit obsequi per simbolitzar el seu pas pel Consell i es va agrair la seva contribució al debat educatiu de ciutat.

Precisament per reflexionar sobre la seva experiència com a participants en el marc del CEMB, va tenir lloc una taula rodona amb el testimoni de tres membres que deixaven de formar part del Consell: Maria Roca, representant de les direccions de l’escola bressol; Paul Mussach, representant de famílies de la pública, i Agustí Ten, representant de famílies de la concertada.

Al llarg de la conversa, que va ser moderada per Àngel Domingo, de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, es va destacar la dinàmica participativa del CEMB i el fet que formar-ne part suposa contribuir al debat i relat conjunt com a comunitat educativa més enllà de la realitat pròpia del col·lectiu que representa.

També es va assenyalar el rol que juga el CEMB en la definició a llarg termini de les polítiques educatives de Barcelona. Entre els aspectes que més es van destacar en aquest sentit, hi ha el paper de visibilitzar l’etapa de la petita infància, d’haver posat sobre la taula la necessitat de recalcular l’índex de complexitat dels centres, d’analitzar el desplegament del decret d’escola inclusiva o d’aportar al debat sobre la regulació de l’ús dels telèfons mòbils a l’aula.

Més enllà de les reflexions dels membres sortints, en el plenari es va donar compte de l’estat de les quatre comissions de treball d’aquest curs, la gran majoria de les quals ja han acabat la seva tasca amb informes que recullen propostes de millora i que s’aprovaran a inicis del curs vinent.

A més, es va aprovar la proposta de dies de lliure disposició pel curs 2024-2025: al 1r trimestre, el dijous 31 d’octubre (vinculat a la festivitat de l’1 de novembre); al 2n trimestre, el divendres 7 de febrer de 2025 i el dilluns 3 de març de 2025 (el Carnaval tindrà lloc del dijous 27 de febrer al dimecres 5 de març), i al 3r, trimestre, el divendres 2 de maig de 2025 (pont de l’1 de maig).

També es va donar llum verda al canvi de nom de dos centres. L’Institut Bonanova de Formació Professional Sanitària passarà a anomenar-se Institut Hospital del Mar FP Sanitària i l’Escola Sagrada Família ara es dirà Escola Sagrada Família Gràcia.

El plenari va ser el primer amb la nova secretària del CEMB, Sira Garcia, que ha assumit el càrrec fa unes setmanes després de la jubilació de Marta Carranza.