Es presenta “Beguda d’estiu”, una refrescant proposta que combina cuina i música

..
23/06/2022 - 13:30 h

El Born Centre de Cultura i Memòria ha acollit l’estrena mundial de “Beguda d’estiu” un espectacle creat pels i les alumnes de l’Escola Municipal de Música de l’Eixample – Joan Manuel Serrat que fusiona música i cuina. El concert s’ha desenvolupat amb el llibret de Jaume Biarnés i música de Joan Albert Amargós.

La reconeguda xef catalana Carme Ruscalleda ha estat l’encarregada de preparar la “Beguda d’estiu”, una refrescant, hidratant i tonificant combinació de tomàquet i maduixa pensada per a la gent gran i apte per a persones amb dificultat per empassar-se aliments. L’acompanyament musical s’ha fet amb Big band, tres cantants solistes i cor infantil de l’Escola Municipal de Música Eixample – Joan Manuel Serrat.

En Vicenç Solsona, professor de guitarra elèctrica de l’escola i director habitual de la Big band, i l’Albert Santiago, professor de cant coral i director dels Cors Crescendo i Baloo, han estat els encarregats de dirigir el concert. La direcció escènica ha anat a càrrec de Marcel Clement i Victòria Boixadera.

El punt final d’un menú musical, sostenible i amb vocació social

L’obra suposa el punt final del projecte “Menú musical, sostenible i amb vocació social”, format per quatre estacions i iniciat l’any 2018, impulsat des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona.

Totes les obres realitzades han fet referència a la preparació d’una recepta, expressament creada per l’ocasió, per xefs de reconegut prestigi (Jaume Biarnés, Ada Parellada, Jordi Roca i Carme Ruscalleda) i la música s’ha creat, per encàrrec, per compositors catalans, també, de renom nacional i internacional (Alberto García Demestres, Albert Guinovart, Salvador Brotons i Joan Albert Amargós). Els intèrprets han estat en tots els casos l’alumnat, de diverses agrupacions instrumentals i vocals, de l’EMM Eixample – Joan Manuel Serrat.