Quadern Cultura: espectacles de franc per a públics joves

Els estudiants de primer d’ESO i un adult acompanyant són els destinataris de la campanya.

..
01/10/2024 - 12:00 h

L’oferta cultural barcelonina és especialment extensa i per gaudir-la… no sempre cal gastar diners, especialment si sou joves espectadors o espectadores. Si heu nascut el 2012 i feu primer d’ESO, continueu llegint i sabreu com aconseguir entrades de franc per a espectacles d’arts vives o per passar una bona estona al museu.

Us parlem sobre Quadern Cultura, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona que busca apropar la cultura als i a les joves de la ciutat. El funcionament és ben simple: si feu primer d’ESO i heu nascut el 2012, no haureu de fer res més que triar l’espectacle, activitat o exposició que voleu veure i demanar una invitació que, a més de la persona jove que la sol·liciti, serà vàlida també per a una persona adulta que l’acompanyi.

Les entrades disponibles són per a les propostes de música, teatre, dansa i museus que programen espais i equipaments com L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música Catalana, el saT! Sant Andreu Teatre, el Teatre Lliure o el Teatre Nacional de Catalunya, a més d’espais patrimonials que van des del Museu Etnològic i de Cultures del Món fins a CosmoCaixa o el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, entre molts altres.

Com funciona el procediment? Primer de tot, us haureu de registrar al web de Quadern Cultura, validar el correu que enviaran a la vostra bústia d’e-mail i, un cop ho haureu fet, triar la proposta de la qual voleu gaudir.

Podeu fer dues reserves per temporada per a les activitats que es fan a museus i dues més entre les que es fan a sales de teatres, dansa i concerts, una limitació que garanteix l’accés a la campanya de tots els joves interessats. Podreu començar a fer reserva de les activitats que més us interessin a partir del 15 d’octubre de 2024. No hi ha places? Doncs apunteu-vos a la llista d’espera.

Un cop haureu fet una reserva, rebreu la confirmació per correu electrònic. Conserveu-la, ja que l’haureu de presentar com a comprovant quan aneu a l’espai per bescanviar l’entrada.

Recordeu que cadascun dels nois i noies beneficiaris ha d’anar acompanyat d’un adult major de 18 anys de manera obligatòria, que el nombre de localitats per cada equipament i espectacle és limitat i que, si finalment no podeu anar a gaudir de la proposta, haureu d’avisar per tal que algú altre pugui aprofitar l’oferta.

Les invitacions de Quadern Cultura tindran validesa entre el 15 d’octubre i el 31 d’agost. Si teniu dubtes sobre la campanya i la manera com podeu aconseguir les vostres localitats, consulteu el web o si ho preferiu, consulteu les condicions a l’Oficina Ciutadana de la Cultura que hi ha al Palau de la Virreina (la Rambla, 99).

Més informació