S’inaugura el nou Institut de Gastronomia i Restauració de Barcelona

El centre amplia l’oferta pública en un sector amb alta demanda laboral i promou la integració amb el barri de Diagonal Mar i el Front Marítim.

..
17/11/2025 - 09:10 h - Comerç i mercats

Barcelona ha estrenat el nou Institut de Gastronomia i Restauració, situat al passeig del Taulat, 243. El centre, que s’ha posat en marxa aquest curs, amplia l’oferta formativa pública en un àmbit amb alta demanda laboral i ja acull 223 alumnes entre cicles de grau mitjà, superior i Programes de Formació i Inserció (PFI).

L’Institut, que va poder absorbir tot l’alumnat de l’antiga Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) que volia continuar estudiant, aposta per la innovació i la qualitat en la formació de futurs professionals del sector. Actualment, el cicle amb més demanda és el de Cuina i Gastronomia, seguit dels de Forneria, Pastisseria i Confiteria, Direcció de Cuina, Serveis en Restauració i Direcció de Serveis en Restauració.

El nou centre ja ha obert al públic dos restaurants pedagògics i una cafeteria, espais on l’alumnat posa en pràctica els coneixements adquirits en un entorn real. A més, la cafeteria acull una iniciativa per lluitar contra la soledat de col·lectius vulnerables, i la nova botiga del centre permet als veïns i veïnes comprar elaboracions de l’alumnat, evitant el malbaratament alimentari.

La sostenibilitat, un valor clau

L’Institut de Gastronomia i Restauració aposta per la sostenibilitat, l’economia circular i la promoció de la cuina local, combinant tradició i innovació per reforçar la identitat gastronòmica catalana. El centre també impulsa la internacionalització a través de programes Erasmus que faciliten la mobilitat d’alumnat i professorat, establint vincles amb institucions i professionals europeus.

Amb la seva posada en marxa, Barcelona arriba als 32 centres de Formació Professional dels 35 previstos en el Pla Director de la FP 2023-2030. El nou institut forma part del model BePro, que agrupa tota l’oferta d’un mateix àmbit en grans centres connectats amb el teixit professional i productiu de la ciutat.