S’inaugura l’Escola Bressol Municipal Can Rosés al districte de Les Corts de Barcelona

..
18/06/2024 - 13:00 h

L’Escola Bressol Municipal Can Rosés va acollir ahir, dilluns 17 de juny, el seu acte d’inauguració oficial de la mà de les famílies, el veïnat, les entitats, els serveis i la comunitat educativa de la ciutat. La trobada va comptar amb l’actuació musical de Maus Kids, un saborós berenar i els parlaments del regidor d’Educació, Persones Grans i Participació de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Rabell, i de la directora de l’escola, Marta Verdejo. «Avui és un dia bonic. Obrir una escola bressol municipal és sempre una bona notícia. Desitjo que el projecte educatiu de l’Escola Bressol Municipal Can Rosés, centrat en una educació inclusiva, capaciti i enriqueixi els primers anys de vida dels infants», va afirmar el regidor, Lluís Rabell. «Vull donar les gràcies a les famílies per la paciència i per la complicitat i a l’equip educatiu de l’Escola Bressol Municipal Can Rosés per la feina feta», va afegir la directora de l’escola, Marta Verdejo.

Així mateix, l’acte d’inauguració de l’Escola Bressol Municipal Can Rosés va comptar amb una visita a les instal·lacions del centre educatiu, que està ubicat en un edifici de tres plantes, amb 999 metres quadrats de superfície construïda, al carrer Déu i Mata, número 57. Actualment, cada planta disposa d’una sala d’usos múltiples, un magatzem i un lavabo. A la planta baixa, hi ha l’estança dels lactants, el despatx, la cuina, el menjador, la sala-taller i el pati. A la segona planta, hi ha tres estances, dues pels grups d’1 a 2 anys i una pels grups de 2 a 3 anys, amb accés a una terrassa. A la tercera planta, hi ha dues estances pels grups de 2 a 3 anys, el vestidor i la sala de l’equip educatiu. «Creiem molt en la vida quotidiana i en el treball en petit grup i tenir diferents espais, com les sales d’usos múltiples o la sala-taller, ens ajuda i pensem que aquest és un punt a favor del nostre projecte educatiu. Hem engegat un projecte educatiu que situa l’infant al centre, posant èmfasi en els seus interessos i en les seves capacitats. Ens centrem en la vida diària i en l’entorn proper i li donem molta importància a l’acompanyament a l’hora del dinar, del descans i del joc. Intentem que siguin moments de tu a tu, de confiança i de diàleg compartit», explica la directora de l’escola, Marta Verdejo.

L’Escola Bressol Municipal Can Rosés és una escola de nova creació d’aquest curs escolar 2023-2024 que va iniciar la seva activitat el passat mes de setembre. Actualment, a l’escola, hi ha noranta-un infants: vuit infants en el grup de lactants, vint-i-sis infants en dos grups d’1 a 2 anys i cinquanta-set infants en tres grups de 2 a 3 anys. «Ha estat un primer curs molt intens, molt bonic i molt emocionant. Teníem moltes ganes d’engegar aquest projecte des de zero i estem molt satisfetes dels resultats aconseguits en aquest primer curs d’escola. Ha estat un esforç molt gran per part de l’equip tècnic, actualment conformat per les persones educadores i l’equip de suport educatiu. També tenim alumnat en pràctiques i personal de cuina i de neteja», puntualitza la directora de l’escola, Marta Verdejo.

En concret, l’Escola Bressol Municipal Can Rosés es troba a l’antiga masia de Can Rosés, un edifici protegit que està catalogat com un bé d’interès local, patrimonial i històric i que ha estat rehabilitat per a diferents usos educatius. Entre els anys 1978 i 1992 va acollir l’Escola Ítaca; la Biblioteca Can Rosés, entre els anys 1992 i 2017, i alguns grups d’alumnes de l’Escola Anglesola durant el curs 2020-2021.

L’EBM Can Rosés és la cinquena escola bressol municipal de Les Corts. En aquest districte també hi ha l’EBM Can Bacardí, l’EBM Can Bruixa, l’EBM Can Novell i l’EBM Xiroi. Actualment, la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de Barcelona la conformen un total de 105 escoles.