S’obre l’Espai Familiar de Criança Municipal Teixonera

..
04/12/2023 - 12:00 h

Avui, dilluns 4 de desembre, obre les seves portes l’Espai Familiar de Criança Municipal Teixonera, al barri de la Teixonera, al districte d’Horta-Guinardó. El nou servei s’ofereix a les instal·lacions de l’edifici del carrer Arenys número 83, on es troba l’Escola Bressol Municipal Teixonera, que també ha obert les seves portes aquest curs 2023-2024. Així doncs, els dos serveis comparteixen les noves instal·lacions, tot i que disposen d’espais diferents i poden funcionar de manera simultània.

En concret, l’Espai Familiar de Criança Municipal Teixonera s’ubica a la planta baixa de l’edifici de tres plantes i disposa de 154 metres quadrats de superfície útil distribuïts entre l’accés, el despatx, l’espai de canviador, l’espai de conversa amb office, l’espai de joc, el magatzem i el vestidor. Dissenyat per a infants de 0 a 3 anys acompanyats de les seves famílies, el servei educatiu ofereix acompanyament emocional en un espai de trobada entre infants i famílies. La voluntat municipal és donar suport en la criança, potenciar la generació de vincles i crear comunitat entre les famílies.

L’Espai Familiar de Criança Municipal Teixonera, que comença avui, dilluns 4 de desembre, amb disset famílies inscrites, disposa d’una capacitat total de seixanta-sis places, de les quals una vintena estan reservades per a infants i famílies amb situació de vulnerabilitat. Específicament, el servei ofereix dos grups de ‘Nadons en Família’ amb 12 places cadascun, que s’adreça a infants des del naixement i fins que es desplacen autònomament, i tres grups d’‘Espai Familiar’ amb 14 places cadascun, que s’adreça a infants des que es desplacen autònomament i fins als tres anys. Ambdós casos, els infants han d’estar acompanyats de les seves famílies o de persones adultes de referència.

De la mateixa manera, a partir del pròxim dimarts 9 de gener, l’Espai Familiar de Criança Municipal Teixonera disposarà d’un servei socioeducatiu. Aquest servei s’adreçarà a les famílies derivades de serveis socials i comptarà amb les mateixes instal·lacions de l’espai familiar de criança municipal. En concret, es dinamitzaran espais de suport a les cures bàsiques d’higiene i d’alimentació, com, per exemple, un espai de cuina, un espai de rentadora, un espai d’assecadora o un espai de dutxa, i s’oferirà acompanyament psicològic de manera individual o de manera familiar.

Amb la inauguració de l’Espai Familiar de Criança Municipal Teixonera, la ciutat de Barcelona disposa de vint-i-cinc espais familiars de criança municipal. En aquesta línia, es preveu ampliar aquesta xifra amb la incorporació de dos espais més: l’EFCM Barceloneta i l’EFCM Pere Calafell.

Per a més informació sobre la xarxa d’espais familiars de criança municipal, es pot clicar aquí.