Tramitat el pla especial urbanístic que permetrà completar l’ampliació de l’Institut Escola Mirades

El Consell del Districte d’Horta-Guinardó ha acordat informar favorablement de la tramitació del pla especial urbanístic i de millora urbana mitjançant el qual es regula l’ampliació de l’Institut Escola Mirades, situat al carrer Farnés 56, al barri del Carmel.

..
15/05/2024 - 18:19 h - Urbanisme i infraestructures Districte Horta-Guinardó

Es tracta d’un planejament urbanístic que regula l’àmbit situat entre els carrers Lisboa, Pantà de Tremp i Farnés, a on se situa l’edifici de l’Institut Escola Mirades. El planejament consisteix a regular els paràmetres d’ordenació de manera que s’amplia el sostre edificable però dins de la volumetria existent, amb actuacions puntuals i aprofitant el gran desnivell existent entre els carrers Farnés i Lisboa, un desnivell que queda integrat en l’edifici existent. Aquesta modificació permet augmentar el sostre edificable en 1.000 m².

Amb aquesta tramitació urbanística, el Consorci d’Educació de Barcelona podrà tirar endavant el projecte d’ampliació previst al centre, i que completarà la transformació iniciada l’any 2021 quan l’antiga Escola Taxonera va convertir-se en el nou Institut Escola Mirades. El projecte d’ampliació preveu crear una nova sala per gimnàs, una biblioteca, una aula de música, aula de plàstica, un taller, laboratoris i altres aules, així com l’ampliació del menjador.