Camí Escolar, Espai Amic

Col left

Després de 14 anys de recorregut a l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), el programa Camí Escolar, Espai Amic arriba al seu final d’etapa. Però la seva traça continua amb el nou projecte Protegim les escoles, una iniciativa liderada per la Direcció de Model Urbà de l’Àrea d’Ecologia Urbana i que seguirà treballant la transformació de l’entorn escolar posant al centre la seguretat i el benestar dels infants.

Des de l’IMEB, i en el marc del Pla de Mobilitat Urbana, incorporem el bagatge i tots els aprenentatges del programa Camí Escolar, Espai Amic al nou projecte Protegim les escoles. L’objectiu és comú: construir una ciutat i uns barris més amables, més saludables, més segurs, més inclusius i més accessibles per a tothom, i especialment per als infants.

Aquest és un espai de consulta i guia on queda recollit el material educatiu que s’ha anat elaborant durant aquests anys amb un kit pedagògic sobre el Camí Escolar, Espai Amic i que explica la metodologia i les eines utilitzades en el programa. L'objectiu és facilitar la tasca a aquelles escoles que volen continuar treballant el seu propi camí escolar. La guia pedagògica recull les diferents fases del camí escolar, les propostes educatives i les activitats relacionades, així com fitxes de desenvolupament específic i experiències de bones pràctiques, jornades i vídeos. En síntesi: el llegat construït des del 2006 i que suma experiència a les noves propostes de millora dels entorns escolars.

El Camí Escolar, Espai Amic és fruit de l’experiència del projecte “Camí Escolar” iniciat l’any 1999 al districte de l’Eixample, amb l’objectiu d’afavorir que els nois i les noies guanyessin autonomia personal, responsabilitat i qualitat de vida, en el seu trajecte cap a l’escola o passejant pel barri.​

Col right

Mapa interactiu del Camí Escolar, Espai Amic amb les 145 escoles de la ciutat que han format part del programa al llarg dels anys

Ampliar mapa

Documentació
Enllaços relacionats

Compartiu aquest contingut