Compartim els espais educatius als barris
Aquest programa posa a la disposició dels centres educatius més de dos-cents espais municipals de la ciutat (equipaments públics i espais exteriors en jardins, places i la via pública) perquè s’utilitzin com a espais educatius.
El projecte va començar el 2020, en plena pandèmia, per la convicció que l’educació presencial de tots els infants i adolescents és un servei essencial que garanteix la igualtat d’oportunitats, la socialització i les cures, i que, per tant, calia fer tot el possible per garantir que el curs escolar es fes de manera presencial i més enllà de les parets de l’escola.
Per poder obtenir una diagnosi clara de la situació, s’ha dut a terme un procés d’anàlisi i valoració tant dels centres que han utilitzat l’espai públic com dels centres i equipaments que han fet accions conjuntes; també s’ha elaborat un mapatge de les relacions generades.
Des de l’Ajuntament de Barcelona es continua potenciant la continuïtat d’aquestes aliances i connexions i, d’aquesta forma, s’amplien les possibilitats educadores dels barris i s’enforteix l’ecosistema educador entre els centres educatius, els espais públics i els equipaments de proximitat, tant des d’un punt de vista de qualitat com d’equitat.
Per assegurar una bona coordinació entre els equipaments i els espais municipals i les escoles i instituts, es crea una oficina de coordinació dels espais dels barris i les escoles, que concreta i gestiona les cessions i els usos prioritaris de l’espai públic i els equipaments.
Dins del marc d’aquesta iniciativa, Barcelona posa a disposició dels centres educatius de la ciutat més de 200 espais exteriors en jardins i places i la via pública perquè puguin utilitzar-se com a espais educatius.
Vols consultar altres projectes com aquest?