Noves eines al web de l’EdEc

El programa d’educació econòmica de l’Ajuntament de Barcelona (EdEc) ha incorporat dues eines d’autoconeixement a la seva pàgina web.

Les eines d’autoconeixement tenen com objectiu ajudar a les persones i famílies a prendre consciència sobre la seva situació econòmica i millorar la gestió de la seva economia. 

Aquestes noves eines són:

  • Pressupost personal o familiar: Es tracta d’un enllaç amb El meu pressupost del programa Finanzas Para Todos (una iniciativa del Banc d’Espanya, la Comissió Nacional del Mercat de Valors i el Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital). Aquesta eina permet introduir tots els teus ingressos i despeses, desglossats en diferents partides per veure en detall la teva situació econòmica en un moment concret. 
      • Recorda que el pressupost és l’eina bàsica que et permet agafar el control de la teva economia personal i familiar. Entre moltes altres coses, tenir un pressupost et pot ajudar a saber quina és la teva situació econòmica, anticipar i prevenir problemes econòmics i establir objectius econòmics.
      • Et recomanem: Pots aprendre a planificar millor la teva economia a través d’un pressupost amb el mòdul 1 del Curs d’Educació Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Calculadora d’endeutament: En aquest cas l’enllaç és amb la Calculadora Sobreendeutament de l’Associació d’Usuaris Financers (Asufin). Amb aquesta eina podràs conèixer el teu nivell d’endeutament després de respondre una sèrie de preguntes sobre els teus ingressos, despeses i quotes de crèdits.

I recorda que al mateix apartat d’eines d’autoconeixement, pots realitzar el Test de Salut Econòmica que et permetrà començar a reflexionar sobre com gestiones la teva economia i identificar aquells aspectes que podries millorar.

Scroll to Top