Estàs pensant en tenir el teu propi negoci?

Posar en marxa un negoci propi és una decisió important que requereix una bona planificació prèvia.

Abans de res, hem d’estudiar a fons la viabilitat present i futura de la nostra idea de negoci. Això passa per fer estimacions d’ingressos que siguin realistes, perquè els inicis de qualsevol projecte emprenedor són complicats. També hem de saber quants diners haurem d’invertir per engegar el negoci, si ens farà falta endeutar-nos, determinar quines seran les despeses fixes, els preus de venda dels nostres productes o serveis, quins tràmits legals haurem de fer, etcètera. 

Un negoci ha de ser financerament viable, però també ens ha de proporcionar prous diners per cobrir les necessitats i objectius de la nostra economia personal i familiar. Aquesta segona part no sempre es té en compte, però és imprescindible perquè l’activitat emprenedora sigui sostenible al llarg del temps.  

Si estàs pensant en obrir el teu propi negoci, et recomanem l’espai Vols obrir un comerç? de l’Ajuntament de Barcelona, on trobaràs informació sobre tràmits necessaris (llicència, tributs, Seguretat Social, etc.), normatives bàsiques a complir i una serie de recursos municipals per a poder oferir un servei de qualitat.

També t’aconsellem l’espai d’emprenedoria de Barcelona Activa, on hi trobaràs diferents recursos per tal de poder convertir la teva idea en una empresa viable. Allà podràs demanar assessorament personalitzat al seu equip tècnic, inscriure’t a algun dels programes per emprendre i accedir a multitud de recursos i formacions enfocades a les persones emprenedores.

Si tens 35 anys o menys, també pots demanar cita amb el servei d’assessoria en emprenedoria d‘’infoJOVE Barcelona perquè t’informin sobre tot allò que has de conèixer si vols posar en marxa un negoci, de manera gratuïta, individualitzada i confidencial. 

Scroll to Top