Espai Familiar

Dins l’edifici de l'Escola Bressol Municipal El Torrent hi ha un Espai Familiar. L’Espai Familiar és un servei educatiu  integrat a la xarxa comunitària adreçat a famílies amb infants de fins a tres anys. Parteix del reconeixement de les famílies com a competents de la cura i educació dels infants.

L'Espai Familiar ofereix un servei de joc i relació on els infants poden explorar i relacionar-se entre ells i amb els adults. Les famílies tenen així la possibilitat de veure els infants en acció fora de l'àmbit familiar i poden compartir entre elles, i amb les professionals, la seva experiència i vivències. 

Els Espais Familiars organitzen dos programes: 

  •  Nadons en Família, adreçat a les famílies amb el seu nadó, des que neixen fins que comencen a desplaçar-se. S’ofereix una sessió setmanal de dues hores de durada. L’horari de Nadons en Família és els dilluns de 16h a 18h o els divendres de 10h a 12h,  a l’Escola Bressol Municipal El Torrent (Carrer Alcàntara 22).
  • Grups d’Espai Familiar, adreçats a les famílies amb infants des que es desplacen fins als tres anys. Les sessions inclouen diferents moments: l’acollida, l’estada conjunta entre infants, familiars i professionals a l’espai de joc, la trobada d’adults (tertúlia) i el comiat.  Cada grup realitza dues sessions setmanals de 2.5 hores cadascuna. S’ofereixen tres grups d’Espai Familiar, dos de matí i un de tarda:
    - Els dilluns i dimecres de 10 a 12.30h.
    - Els dimarts i dijous de 10 a 12.30
    - Els dimarts i dijous de 15.30 a 18.00h.
    - Els dimecres de 15 a 17h és per les famílies de l'escola bressol 

Tant al programa Nadons en Família com a lEspai Familiar, tres professionals acompanyen les famílies des del respecte, posant l’accent en la potenciació de les competències i habilitats parentals, per tal d’incrementar la confiança dels familiars en la tasca d’educar i fer créixer. Sense jutjar, donant valor allò que cadascú aporta, creant espais per pensar, fent xarxa i ampliant la mirada.

obrador de sorra

Compartiu aquest contingut