LabdeLabs, un projecte entre quatre Fàbriques de la Xarxa
LabdeLabs donen continuïtat al treball del grup motor del projecte de la xarxa Territori(s), Comunitat(s) i Pràctiques artístiques,

Aquest estiu s’estan duent a terme una sèrie de laboratoris sota el nom de LabdeLabs, que donen continuïtat al treball del grup motor del projecte col·lectiu Territori(s), Comunitat(s) i Pràctiques artístiques, un programa de recerca al voltant de la creació artística comunitària en el qual participen quatre Fàbriques de Creació de Barcelona (Ateneu Popular 9 Barris, La Central del Circ, Graner, centre de creació de dansa i arts vives i Fabra i Coats: fàbrica de creació, que s’hi va incorporar a partir del 2022)
El projecte es va iniciar en el marc de la Biennal del Pensament 2020 i en el seu cicle 20-22 ha activat laboratoris de creació protagonitzats pel veïnat dels seus territoris immediats i artistes professionals vinculats als equipaments. Paral·lelament als laboratoris, el projecte s’ha nodrit de diferents jornades de treball i reflexió col·lectiva, arribant a tancar aquest primer cicle en el marc de la Biennal del Pensament 2022.
En la seva edició 2023, el programa combina els laboratoris que cada fàbrica proposa a les seves comunitats més properes amb els Labdelabs, on el propi grup impulsor del projecte es posa en pràctica, amb la mediació de Caro Novella, per aprofundir en qüestions que travessen el projecte i els equipaments pel que fa al seu treball comunitari. Els Labdelabs són nòmades i cadascuna de les fàbriques els acollirà en algun moment de l’any, propiciant el trànsit entre els diferents espais i la coneixença més profunda de la realitat de cadascuna de les fàbriques per part dels equips de les altres.
El primer Labdelabs, sota el títol de La perifèria, va realitzar-se al Graner el 14 d’abril. Va ser la primera proposta de la nova mediadora del projecte: Caro Novella, avesada a la recerca en el camp de la improvisació, les arts vives, la salut i el transfeminisme.
Caro Novella s’ha incorporat enguany al projecte, atenent al seu perfil i llarg recorregut en l’activació i l’acompanyament de processos de creació artística, en l’escriptura i en la docència en l’àmbit universitari i museístic. Així mateix és creadora dels projectes de performance com ara oncogrrrls i cosense- ecologies queer i col·labora amb el col·lectiu Sweet Labour Art Collective (Canada) en el projecte “la improvisació com una pràctica de c