Residència creuada entre El Graner i Espai La Granja de València
Enguany El Graner ha començat una col·laboració amb Espai La Granja que ha propiciat l’anada i vinguda de creadores entre els dos espais de creació.
D’una banda, Néstor García ha realitzat una residència de creació al Graner, amb el seu projecte Desktop Archives i, d’altra banda, Magdalena Garzón es troba aquests dies en residència de creació a València, amb el seu projecte Investigació en metodologies d’audiodescripció en dansa. L’accessibilitat en l’àmbit de la diversitat visual.
Néstor García és artista i comissari independent. Estudia teatre a l’Institut del Teatre (Barcelona) i coreografia a P.A.R.T.S (Brussel·les). Després de la seva graduació produeix algunes peces escèniques que han estat presentades a prestigiosos festivals internacionals. Des del 2012 la seva producció vira cap a les arts visuals com a conseqüència de les seves contínues col·laboracions amb artistes com Tino Sehgal i Dora García. La seva pràctica s’articula a partir de conceptes com coreografia social. Hi posa l’èmfasi en les maneres en què la ideologia i la cultura material han influenciat les nostres coreografies del dia a dia, servint com a patrons per a l’organització social moderna. D’altra banda investiga amb formats que qüestionen l’esdeveniment expositiu com una entitat material, considerant els cossos i la història oral com a possibles plataformes per a l’exposició i la conservació d’obres d’art. Actualment combina la seva producció artística amb la codirecció de Pols, espai d’art independent a València, i la cocuradoria del festival Sâlmon a Barcelona.
Magdalena Garzón (artista resident del Graner 22 per convocatòria pública en la modalitat de metodologies pràctiques) és llicenciada en Ciències Ambientals i en Coreografia. La seva pràctica i interès personal se centra en l’entrenament del Body Weather i en les pràctiques corporals somàtiques. S’interessa pel treball del cos i l’expressió en diversos contextos i grups socials, plantejant una actuació des de projectes de l’àmbit socioeducatiu. El 2017 va ser becada per l’OAEA de l’Institut del Teatre per a desenvolupar una pedagogia de la dansa per persones amb diversitat visual vinculada a la creació i a l’audiodescripció en dansa. Des del 2020 col·labora regularment amb l’equip de treball d’accessibilitat a les exposicions en el CCCB.
Més informació aquí.