Barcelona Cultura

Explora

Col·lecció Filatèlica de Pintura


La col·lecció fou adquirida l’any 1971 a iniciativa de l’historiador i crític d’art Joan Ainaud de Lasarte (Barcelona, 1919 – 1995), aleshores director dels Museus d’Art de Barcelona. El conjunt es presenta en deu àlbums de segells relacionats amb l’art i els museus i organitzats d’una manera específica (Postillon).

Els àlbums foren comprats a la galeria d’art de Barcelona Ianua, fundada pel pintor, editor i escriptor J. J. Tharrats l’any 1966, ell mateix col·leccionista filatèlic i possible promotor d’aquesta edició temàtica.

A diferència d’altres àlbums filatèlics del moment, la present col·lecció compta amb una presentació més cuidada amb una breu descripció de cada segell i una introducció a cada bloc temàtic redactada per especialistes.

La intenció de Joan Ainaud de Lasarte al proposar-ne l’adquisició era oferir una aproximació diferent al món de l’art i dels museus mitjançant els segells de reproduccions artístiques i, al mateix temps, ampliar i enriquir el discurs del Museu Postal i Filatèlic a través una col·lecció temàtica més original.

El catàleg de la col·lecció que us mostrem a continuació ensenya algunes de les emissions filatèliques dedicades a l’art, procedents de països tan diferents com ara Japó, Cuba, República del Congo, Polònia, Rússia o Bèlgica, entre altres. Un conjunt únic que no us podeu perdre. 

Consulta la col.lecció