Barcelona Cultura

Explora

Col·lecció d’enters postals de Francesc Carreras Candi


Francesc Carreras i Candi (Barcelona, 1862 – 1937) va ser un advocat, historiador, professor i polític català. En la seva dilatada trajectòria professional va destacar en càrrecs de prestigi com la presidència de la Joventut Conservadora (1890), regidor de l’Ajuntament de Barcelona per la Lliga Regionalista (1891-22) o la presidència de l’Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona (1918-31; 1934-37), entre d’altres.

Als 15 anys d’edat va començar la seva col·lecció de segells, una afició que mantindria i que el portaria a ser un filatelista de referència i un erudit de la història postal. El rigor dels seus estudis i l’aproximació a la filatèlia a un nivell científic fa que se’l consideri el primer tractadista filatèlic de la península.

L’experiència en el camp internacional combinada amb la passió pels segells el portarien a participar en la desapareguda Societat Filatèlica Barcelonesa (1888) i a fundar la Sociedad Filatèlica Catalana (1901) de la qual en seria el president fins al 1904.

A continuació us presentem el fons de la correspondència personal de Francesc Carreras i Candi de targetes postals emeses entre 1851 i 1931 que evidencien el seu caràcter il·lustrat i polifacètic. Entre la correspondència hi trobareu enters postals de tot el món i personatges de renom de l’època, com ara el compositor Josep Rafael Carreras i Bulbena o el farmacèutic Ramón Marqués y Matas.

Podeu fer al consulta de la col.lecció digitalitzada i documentada des d’aquí.