Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Barcelona Cultura

La Col·lecció

Explora


1 cèntim Àguila amb l'escut d'Itàlia

Líbia, 1910

Tipus de segell d'Itàlia de l'any 1901 sobrecarregat el 1910 per a ser posat en distribució per l'oficina postal italiana establerta a la ciutat de Trípoli, capital de la regió de Tripolitània. Aquest territori va formar part de l'imperi turc otomà fins a l'any 1911, data en la qual va ser ocupat per Itàlia. L'any 1912 Tripolitània va esdevenir una colònia italiana. El 1934 l'administració italiana va unir les regions líbies de Tripolitània i de Cirenaica constituint el domini colonial de la Líbia italiana, els límits de la qual es corresponen amb els de l'actual Estat de Líbia.

Ampliar imatge
tancar

DETALL

Títol 1 cèntim Àguila amb l'escut d'Itàlia
Número registre MGPB 045567
Datació 1910
Procedència Líbia
Lloc edició Itàlia,Lloc d'edició
Dimensions 2.4 x 2 cm
Material paper
Tècnica imprès
Inscripcions POSTE / CENT. / 1 / ITALIANE
TRIPOLI / DI BARBERIA
Bibliografia Museo Postal y Filatélico de Barcelona. Catálogo ilustrado de la valiosa e importante colección de sellos de correo de Ramón de Marull Huguet donada a la Ciudad de Barcelona e instalada en el Palacio de la Virreina. Segona edició. Barcelona: 1962.