El dia 1 de juliol es va celebrar al Cosmocaixa de Barcelona la Mostra d’Activitats del PAE 2013-2014.
El dia 1 de juliol es va celebrar al Cosmocaixa de Barcelona la Mostra d’Activitats del PAE 2013-2014. La Col·lecció Ramon Marull hi va ser present per a difondre els recursos i les possibilitats pedagògiques i formatives que té aquest web.
La Mostra d’Activitats Educatives s’organitza cada any des del Consell de Coordinació Pedagògica per presentar el Programa d’Activitats Educatives que s’ofereixen des de diferents entitats de Barcelona a les escoles de la ciutat. Aquest any, per primera vegada, s’ha mostrat el web de la Col·lecció Ramon Marull.
Entre els estands presents a la mostra es podien trobar altres institucions com la Fundació La Caixa (EduCaixa), el Museu d’Història de Catalunya, l’Arxiu Nacional de Catalunya, la Sagrada Família, el Museu Blau, el Mercats de Barcelona, el TNC, el Museu del Gas, etc.
La presentació oficial de l’acte, a càrrec del Gerard Ardanuy, regidor d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, i de Lluís Noguera, director del Cosmocaixa Barcelona, va donar pas a una breu explicació per part de Toni Soler, Comissari del Tricentenari BCN i periodista, sobre les activitats que es desenvoluparan al llarg del 2014 en motiu dels fets de 1714.
A continuació una amena taula rodona amb el tema “Ciència i Art” en que van participar Pere Arquillué (Actor de teatre, cinema i televisió), Lluís Torner (Catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya i fundador i director de l’Institut de Ciències Fotòniques de Barcelona) i Jordi Fulla (Artista plàstic) .
La mostra es va desenvolupar posteriorment, acompanyada de refrigeri, en un ambient agradable. El col·lectiu docent va mostrar interès en les activitats fora de l’aula que s’oferien des de diverses entitats i els recursos que es poden fer dins l’aula oferts des d’organitzacions socials, culturals, de lleure, etc.
Més concretament, el nostre estand, fou visitat per col·lectius docents de molts cursos i disciplines, alguns com a representats dels diferents centres educatius, que es van endur informació per a la resta de companys.
L’interès es va centrar en la possibilitat de treballar amb segells una part de la història i la geografia del currículum oficial. La nostra oferta pedagògica es basa, enguany, en el valor de les peces de la col·lecció com a complement per al treball a l’aula o a casa per parts dels alumnes. Un treball de recerca, investigació, cerca d’informació… sobre temes històrics, geogràfics i de disseny gràfic en el període comprès entre 1840 i 1940, en que els canvis en el món foren importants. Aquest canvis es veuen reflectits en aquestes petites estampes de colors d’una manera curiosa per una persona que no és aficionada al món filatèlic. Tot un descobriment!
Per a que tingueu alguna idea de com la història i la geografia es mostren a través del segells, us animem a consultar la col·lecció, i us deixem una petita mostra del que vam presentar, per obrir gana!
15 de juliol de 2013