Les activitats "De BCN al món" donen resposta als neguits dels i les joves que volen estudiar a l’estranger

05/10/2020 - 11:38 h

Mobilitat internacional. En aquesta edició, les activitats de mobilitat internacional per a joves es duran a terme virtualment i se centraran en la planificació d’estades d’estudis superiors a l’estranger i en oportunitats per a menors d’edat.

Enguany, les activitats “De BCN al món” arriben a la seva 8a edició en un complicat context global que ha trasbalsat notablement la realització d’estades acadèmiques, laborals o de voluntariat fora del propi país.

Però ni una pandèmia d’aquestes dimensions pot aturar a l’Assessoria de Mobilitat internacional del Departament de Joventut, que ha treballat intensament per seguir orientant als i les joves!

Així, aquest octubre, veuran la llum 5 activitats “De BCN al món”, en aquesta ocasió, en format virtual i centrades exclusivament en oportunitats i programes per estudiar a l’estranger el proper curs 2021-2022.

En què consistiran les activitats?

Les activitats esdevindran amenes converses entre les expertes assessores juvenils i professionals de reconegudes entitats especialitzades en mobilitat d’estudiants a Alemanya, França, els Estats Units d’Amèrica i el Regne Unit.

Durant les sessions, podreu informar-vos dels processos a seguir per estudiar a l’estranger, aspectes que heu de tenir en compte abans d’anar a aquests països, quines són les convocatòries de beques a les quals podeu aplicar, quins recursos teniu per practicar l’idioma del país de destí…

A més, a les trobades hi participaran joves que han realitzat estades d’estudis a l’estranger i que compartiran amb vosaltres la seva experiència acadèmica i personal.

Com podré seguir-les?

Les trobades s’emetran en directe i en obert a través del Twitter de Joventut i del Youtube dels Punts infoJOVE de Barcelona. Seran gratuïtes i no serà necessari inscriure-s’hi prèviament.

Els i les internautes podreu fer arribar les vostres preguntes mitjançant aquestes xarxes socials, i se us respondrà en directe en fer el tancament de l’activitat o, posteriorment, si requeriu una atenció més perllongada.

Programa de les activitats “De BCN al món” 2020

Les trobades giraran entorn dos tipus d’estades de mobilitat internacional per a joves.

Per una banda, tractarà els ESTUDIS SUPERIORS A L’ESTRANGER en trobades de 30 minuts de durada, adreçades a persones joves que volen cursar més endavant un grau universitari, un cicle formatiu superior o un màster a l’estranger:

14 d’octubre, 18 h. REGNE UNIT

  • Conversa amb el British Council, organització internacional del Regne Unit per a les relacions culturals i les oportunitats educatives.
  • Hi participaran Mark Howard (director del British Council Espanya) i Estela González (jove que va realitzar un màster al Regne Unit i que va ser seleccionada per la beca IELTS del British Council que ofereix fins a 10.000€ per als estudis i/o despeses d’allotjament).

21 d’octubre, 18 h. ALEMANYA

  • Conversa amb el DAAD (Servei Alemany d’Intercanvi Acadèmic), la major organització alemanya de suport en el camp de la cooperació acadèmica internacional.
  • Hi participaran Kristina Medjedovic (directora en funcions del DAAD Espanya) i Sandra Grabulosa (jove que va realitzar un Erasmus a Reutlingen, Alemanya, i és voluntària a l’associació Erasmus Student Network a la Universitat de Barcelona).

22 d’octubre, 18 h. ESTATS UNITS D’AMÈRICA

  • Conversa amb Education USA, xarxa del Departament d’Estat dels EUA de més de 400 centres internacionals d’assessorament d’estudiants a més de 170 països.
  • Hi participaran Emilia Larach (assessora acadèmica d’Education USA Spain a Barcelona) i Rocío Morón (jove que està cursant el seu tercer any de grau als Estats Units).

29 d’octubre, 18 h. FRANÇA

  • Conversa amb el Campus France, organisme públic que promou l’ensenyament superior francès i el sistema de formació professional a l’estranger.
  • Hi participaran Camille Bissegger (responsable de Campus France Espanya i encarregada de la missió universitària) i Arsenio Cuenca (jove que va realitzar un màster a l’Institut Français de Géopolitique a la Universitat París).

Per altra banda, es troba programada una trobada sobre les OPORTUNITATS D’ESTUDIS A L’ESTRANGER PER A MENORS.

Es tractarà d’una conversa de 45 minuts de durada, adreçada a famílies i menors d’edat que actualment es troben cursant l’ESO i volen fer una estada a un altre país per fer 4t d’ESO o 1r de Batxillerat.

Tindrà lloc el 28 d’octubre, a les 18 h, i comptarà amb la presència de:

  • Xavier Vallverdú, coordinador a Barcelona d’AFS Intercultura, organització que ofereix experiències d’aprenentatge intercultural a través de programes en l’estranger, recepció en família i voluntariat.
  • Jorge Chueca, “chair” d’intercanvis del districte Rotary 2202 del Rotary Club (organització internacional que, entre d’altres, promou programes que ajuden als i les més joves a desenvolupar les seves habilitats per al lideratge, ampliar la seva educació i conèixer el valor del servei).
  • Maria Xuelan, jove que va fer una estada acadèmica als Estats Units amb AFS Intercultura.

La sessió ha estat coorganitzada entre l’Assessoria de Mobilitat internacional i el Punt infoJOVE Sarrià-Sant Gervasi.

Vols més informació?

Les trobades “De BCN al món” s’engloben en el marc de la iniciativa Time to Move, un seguit d’accions sobre oportunitats internacionals que es duran a terme arreu d’Europa durant el mes d’octubre. Les accions estan organitzades per membres d’Eurodesk, la xarxa europea de centres d’informació juvenil, de la qual forma part l’Assessoria de Mobilitat internacional per a joves.

Encara no coneixes aquest servei juvenil?

Pren nota! Si tens entre 13 i 35 anys, als Punts infoJOVE de Barcelona pots demanar un assessorament en Mobilitat internacional! El servei està a càrrec d’expertes que t’informaran sobre les alternatives que tens per marxar a un país estranger a estudiar, treballar o fer pràctiques, aprendre idiomes o participar en iniciatives solidàries.

Sigui quin sigui el camí que vols emprendre, consulta primer què has de considerar abans de marxar!