Entre tots i totes, construïm les noves polítiques municipals adreçades a joves!

24/03/2022 - 11:31 h

Participació. A l’abril, Barcelona donarà el tret de sortida al procés participatiu del nou Pla d'Adolescència i Joventut 2022-2030, obert a joves de 16 a 29 anys. Vols formar-ne part?

Entre els mesos d’abril i maig, tindrà lloc el procés participatiu del Pla d’Adolescència i Joventut 2022-2030.

Obert a joves de Barcelona de 16 a 29 anys, el procés es dividirà en cinc trobades d’aforament limitat en què es recolliran inquietuds i propostes pel que fa a l’oci i la cultura, els esports, l’oci digital, l’espai públic, i l’associacionisme i la participació juvenil.

Si com a jove veí/veïna de Barcelona vols formar-hi part i fer escoltar la teva veu, emplena aquest formulari! Et pots inscriure a tantes sessions com vulguis:

Sessió 1 – Oci i cultura

  • Dj. 31 de març, de 18 a 20 h a l’Espai Jove Les Basses
    Hi ha suficient oferta cultural a l’abast dels i les joves? Vols formar part de la creació cultural i tens propostes? Cal més espais i oferta d’oci alternatiu? L’oci de Barcelona és segur?

Sessió 2 – Esports

  • Dv. 8 d’abril, de 18 a 20 h al CEM La Mar Bella
    Creus que l’oferta esportiva és suficient, diversa i/o assequible? Creus que es pateix discriminacions a l’esport? On t’agrada practicar esport: al carrer, a un centre esportiu…? Són necessaris més espais esportius?

Sessió 3 – Espai públic

  • Dj. 21 d’abril, de 18 a 20 h a l’Espai Jove Casa Sagnier
    Sents que pots disposar de l’espai públic de manera lliure i segura? Com creus que s’ha de normalitzar l’ús de l’espai públic per als i les joves? Creus que cal dissenyar nous llocs d’oci? Com haurien de ser? Què creus que hauria de fer l’Ajuntament de Barcelona amb el “botellot”?

Sessió 4 – Oci digital

  • Dj. 28 d’abril, de 18 a 20 h al Canòdrom
    Les xarxes socials t’atabalen, et diverteixen…? Creus que l’Ajuntament ha de realitzar activitats en un entorn virtual de forma estable? Com adaptaries els diferents serveis juvenils perquè siguin més propers? Per exemple, s’haurien de fer més activitats relacionades amb els videojocs, les xarxes socials…?

Sessió 5 – Associacionisme i participació juvenil

  • Dj. 5 de maig, de 18 a 20 h a l’Espai Jove La Fontana
    Formes part d’una associació? Com s’hauria de promoure l’associacionisme i la participació juvenil? Com creus que poden prendre part els i les joves en els òrgans de participació l’Ajuntament? Has anat algun consell de barri, a l’Audiència pública del teu districte o a algun procés participatiu?

 

BARCELONA, CIUTAT PIONERA I REFERENT EN POLÍTIQUES DE JOVENTUT

El Pla d’Adolescència i Joventut serà la guia de les noves polítiques juvenils de Barcelona, en les que es posin de manifest les respostes a les necessitats dels i les joves, garantint els seus drets i reconeixent les seves diversitats.

La seva elaboració partirà de l’avaluació i l’anàlisi de l’anterior Pla d’Adolescència i Joventut 2017-2021, la mesura de govern “La joventut al cap” 2021-2022, els resultats de l’Enquesta de la Joventut de Barcelona 2020, el procés participatiu que s’obrirà en breus i d’altres realitzats anteriorment.

Així, per una banda, el procés donarà continuïtat al Fòrum Jove BCN, l’assemblea deliberativa realitzada de juliol a desembre de 2021, en què 99 joves van respondre a la pregunta “Com a jove que vius a Barcelona, què et caldria per portar a terme el teu projecte de vida?”.

Tot prioritzant les temàtiques d’educació, emancipació i salut mental, els i les participants van presentar 22 propostes, de les quals 20 formaran part del proper Pla.

Per altra banda, el Pla també tindrà en compte el procés participatiu de la Ciutadania Adolescent de Barcelona dut a terme el curs 2020-2021, on 650 adolescents van aportar les seves opinions en relació al medi ambient i l’espai públic. Durant l’actual curs, s’estan treballant propostes relacionades amb la salut i el benestar.