infoJOVE Barcelona

Opcions de voluntariat local i internacional

20/04/2022 - 10:33 h

Joventut

Voluntariat. Programes d'intercanvis juvenils, camps de treball a Catalunya i a l'estranger, projectes locals a l’àmbit social, al lleure, d'horticultura o amb gent gran del teu barri... Tens un munt d'oportunitats per implicar-te en iniciatives solidàries!

Programes d'intercanvis juvenils, camps de treball a Catalunya i a l'estranger, projectes locals a l’àmbit social, al lleure, d'horticultura o amb gent gran del teu barri... Tens un munt d'oportunitats per implicar-te en iniciatives solidàries!

 

Del 25 d’abril al 13 de maig, els Punts infoJOVE de Barcelona i l’Assessoria de Mobilitat internacional per a joves organitzen noves activitats en què podràs conèixer alternatives per fer voluntariat local i vincular-te a la teva comunitat, o viure una experiència a l’estranger, en el marc de programes de voluntariat internacional.

Per participar en les trobades només has d’omplir prèviament el formulari d’inscripció.

VOLUNTARIAT LOCAL

Camps de treballs a Catalunya i a altres comunitats autònomes

 • Dt. 26 d’abril a les 11h, a l’Oficina Jove de Calàbria
  Els camps de treball són activitats de voluntariat adreçades a grups de joves que tenen lloc a l’estiu i que et permeten realitzar projectes i serveis en una comunitat propera. En quins camps pots participar aquest any? Com pots inscriure-t’hi? Una especialista de l’Agència Catalana de la Joventut t’ho explica en tot detall!

Voluntariat social en un clic!

Hortalitza’t – Hort comunitari Colònia Castells

 • Ds. 7 de maig, a les 11h. Inici de la visita al Punt infoJOVE Les Corts
  Apunta’t a aquesta visita a l’hort comunitari del barri de Les Corts i descobreix com funciona l’espai, com pots formar-hi part i quins beneficis aporta a nivell personal i social.

Cooperativa popular de venedors ambulants de Barcelona: Top Manta

 • Dl. 9 de maig a les 17h. Inici de la visita al Punt infoJOVE Sants-Montjuïc
 • Visita el taller on es confecciona tota la roba de la marca Top Manta, i parla amb les treballadores sobre quina és la seva missió i com pots col·laborar-hi!
 • Per inscriure’t a aquesta activitat del cicle, excepcionalment, cal que enviïs un correu a dte03_pijsantsmontjuic@bcn.cat.

Voluntariat en el lleure a la Sagrera

 • Del 10 al 20 de maig, a l’Espai Jove Garcilaso
  Exposició d’entrada lliure, que recull fotografies d’entitats voluntàries del barri de la Sagrera. Tot una mostra que et motiva a participar en projectes vinculats a l’oci educatiu!

Voluntariat: els espais de la Gent Gran

 • Dc. 11 de maig, a les 17h. Al Punt infoJOVE Eixample
  Els Espais de Gent Gran busquen persones voluntàries majors d’edat per dur a terme les seves activitats, ja que sense aquesta ajuda no poden subsistir. Descobreix quin és el granet de sorra que pots aportar, per exemple, ajudant amb l’ús de noves tecnologies.
 • Activitat coorganitzada amb l’Espai de Gent Gran de l’Edifici Transformadors i de Sant Antoni.

El valor afegit d’educar en el lleure

 • Dj. 12 de maig a les 17.30h, al Punt infoJOVE Horta-Guinardó
 • [NOVA DATA] Finalment la sessió es durà a terme el 2 de juny, a les 17.30h. Les inscripcions es poden fer per correu a punt7@punt7.org
  Què significa ser educador/a en una entitat d’educació del lleure? En aquest taller podràs comprovar com aquest tipus de voluntariat et permet desenvolupar diferents competències i créixer a nivell personal.

Fem xarxa veïnal

 • Finalment el taller es realitzarà fora de dates de cicle, el 23 de maig a les 17h.
 • Per a més informació, contacta amb el Punt infoJOVE Sants-Montjuïc
  Ensenya a la gent gran del teu districte a utilitzar WhatsApp! Aquesta trobada et permetrà acompanyar i oferir vincles a persones que pateixen soledat no desitjada, tot ensenyant-los una aplicació que tu domines i t’és senzilla d’explicar! Posteriorment, si així ho vols, podràs participar en més quedades i altres accions puntuals.
 • Activitat coorganitzada amb el Projecte Radars, el servei APC de Sants i el Punt Multimèdia – FAB de la Casa del Mig.

VOLUNTARIAT INTERNACIONAL

Cos Europeu de Solidaritat i intercanvis juvenils

 • Dj. 28 d’abril a les 12h, a l’Espai Jove La Fontana
  Tens entre 16 i 29 anys i vols fer voluntariat? L’Assessoria de Mobilitat internacional organitza aquesta jornada en què descobriràs com experimentar diferents estades subvencionades a l’estranger, de curta o llarga durada, convivint amb joves d’altres països i participant en projectes de diverses temàtiques.
 • Com a convidades per explicar-te tot en detall, es comptarà amb la Fundació Catalunya Voluntària i la COCAT (Coordinadora d’Organitzadors de Camps de Treball Internacionals de Catalunya).

Camps de treball i altres voluntariats internacionals

 • Dl. 2 de maig a les 16h, al Punt infoJOVE Sants-Montjuïc
  Els camps de treball et permeten fer voluntariat amb un grup de persones procedents de diferents països on col·laboraràs en la realització d’un projecte solidari per a la comunitat local.
 • En aquesta activitat, el Servei Civil Internacional de Catalunya et mostra quins camps organitzen arreu del món, com funcionen i com t’hi pots sumar; així com altres oportunitats de voluntariat internacional que tens disponibles, de curta o llarga durada.