infoJOVE Barcelona

Troba el teu itinerari acadèmic, amb la 15a edició de l'In-forma't!

10/01/2023 - 10:38 h

Joventut

Amb una 60a d'activitats gratuïtes, la iniciativa no perd pistonada i torna, del 23 de gener al 10 de març del 2023, amb un ferm propòsit: descobrir-te les opcions formatives que t’ajudaran a fer realitat els teus objectius acadèmics i professionals.

Al 2023, l’In-forma’t, la campanya d’orientació acadèmica per a joves de Barcelona, fa 15 anys.

Amb una 60a d’activitats gratuïtes programades, la veterana iniciativa no perd pistonada i torna, del 23 de gener al 10 de març del 2023, amb un ferm propòsit: descobrir-te les opcions formatives que t’ajudaran a fer realitat els teus objectius acadèmics i professionals.

Per assistir a les activitats només serà necessari fer una reserva prèvia. Visita el web barcelona.cat/informat per a més informació i inscripcions.

ORGANITZADORES I COL·LABORADORES D’EXCEPCIÓ

L’In-forma’t és una campanya del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, liderada per dos serveis juvenils que ofereixen, durant tot l’any, atenció experta i entenedora:

En la seva 15a edició, l’In-forma’t compta amb la col·laboració de:

 • El Consorci d’Educació de Barcelona (CEB)
 • La Fundació BCN Formació Professional
 • El Convent de Barcelona Activa
 • El Servei per a Adolescents i Famílies (SAIF): Punts Aquí t’escoltem i Centre per a Famílies amb Adolescents
 • Universitats i centres educatius de Barcelona

NOVETATS I DESTACATS DE LA 15A EDICIÓ

La proposta d’activitats de la campanya es divideix en 4 blocs, adaptats als i les joves i a les seves necessitats, objectius i situacions acadèmiques:

QUI SOC I QUÈ M’AGRADA? Interessos, motivacions i aptituds

 • Tallers i dinàmiques d’autoconeixement i descoberta del propi perfil acadèmico-professional

Al 2023, la campanya amplia la mirada emocional programant accions per fer front a l’angoixa i l’estrès que poden provocar els exàmens o la pressió acadèmica.

A més, també facilita eines per afrontar la pròpia trajectòria acadèmica i hàbits d’estudi: tècniques i apps clau que han de tenir presents…

QUINS CAMINS PUC ESCOLLIR? Itineraris acadèmics

 • Xerrades sobre les diferents vies d’accés i els seus requisits per arribar als objectius acadèmics

L’In-forma’t 2023 incorpora nous tallers per atendre dubtes sobre el sistema educatiu català dirigits a famílies d’origen estranger amb fills/es que han de prendre decisions acadèmiques i a professionals que treballen amb i per a joves en la mateixa conjuntura.

Amb aquesta voluntat, la iniciativa presenta en aquesta edició:

 • Activitats accessibles sobre el sistema educatiu per a famílies i joves, que comptaran amb traducció simultània en urdú, wolof, àrab-darija i xinès.
 • Dues accions específiques per a professionals del sector social i educatiu sobre els diferents itineraris formatius després de l’ESO.

QUINA OFERTA EXISTEIX? Formació reglada i no reglada

 • Xerrades a càrrec de personal docent per donar a conèixer els diferents estudis que es poden triar: Programes de formació i inserció (PFI), batxillerats, cicles formatius, estudis universitaris i altres formacions d’àmbit no reglat

El 15è In-forma’t programa de nou una jornada dedicada a les opcions formatives que centres reglats i no reglats disposen per a joves amb necessitats específiques de suport educatiu.

Com a novetat, incorpora xerrades sobre:

 • Temes més desconeguts com l’autorització de residència per arrelament per a la formació o les alternatives formatives per a joves amb passaport (és a dir, que no tenen permís de feina o d’estudis al país, i que no tenen la nacionalitat).
 • Itineraris formatius vinculats a sectors emergents com els videojocs, l’àmbit audiovisual i les xarxes socials, la creació de continguts i el món dels “influencers”.

ÉS COM M’HO IMAGINO? Trobades amb estudiants i professionals

 • Activitats per complementar la informació rebuda amb altres joves i amb personal d’empreses i entitats

Les trobades entre estudiants “De tu a tu” es consoliden al 2023 com a peça cabdal de l’In-forma’t, ja que és l’espai on els i les joves descobreixen les opcions formatives a través dels seus iguals amb una mirada molt més aterrada i propera.

A més, davant de l’alta demanda, s’amplien les places de les visites a empreses i entitats “Explora”, i se suma un nou sector a conèixer: el del maquillatge i la caracterització vinculada a la caracterització per a mitjans audiovisuals i escènics.