30/05/2022 - 11:08
Formació. Si encara tens dubtes acadèmics (sobre què estudiaràs el proper curs, beques...), recorda que l'equip d'informació i assessorament juvenil continuen aoferint-te atenció experta i gratuïta a tot Barcelona.
Si encara tens dubtes acadèmics (sobre què estudiaràs el proper curs, beques...), recorda que l'equip d'informació i assessorament juvenil continua oferint-te atenció experta i gratuïta a tot Barcelona.
Després d’una darrera edició, al 2021, en gran part virtual degut a la pandèmia, la campanya d’orientació acadèmica In-forma’t 2022 va retrobar-se amb els i les joves de manera presencial del 25 de gener al 24 de març.
Amb 5.836 consultes acadèmiques ateses i 312 activitats desenvolupades, el programa també ha inclòs sessions híbrides i en format virtual. Totes elles han estat emeses mitjançant el Twitter i el Youtube dels serveis infoJOVE de Barcelona, aconseguint 534 visualitzacions i conformant una valuosa biblioteca de recursos per a joves que volen estudiar.
Augmenten les atencions i l’ús dels recursos d’orientació acadèmica
103 universitats i instituts, 10 entitats i associacions, i 12 empreses han col·laborat en aquesta 14a edició que, majoritàriament, ha tingut a joves d’entre 15 i 20 anys com a perfil d’usuàries.
Pel que fa a les consultes ateses, en els dos mesos de campanya:
- S’han realitzat 354 assessories acadèmiques individualitzades al Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves (un 26’85% més respecte l’any anterior).
- De manera descentralitzada, s’han resolt 2.098 dubtes d’àmbit acadèmic a Centres d’Educació Secundària per part dels serveis infoJOVE de Barcelona (representant un augment del 20%).
Per apropar la informació acadèmica als i les joves, de nou i coincidint amb l’In-forma’t:
- S’ha publicat una nova edició de la Guia d’estudis postobligatoris “Què vull fer? Coneix totes les opcions que et connecten al futur”. Disponible en paper i en format digital, el document ha sumat més de 420 descàrregues des del web de l’In-forma’t i 5.461 visualitzacions provinents del codi QR corresponent.
- S’han difós recursos audiovisuals que, amb més de 970 visualitzacions (d’un total de 4.720 des de la seva publicació), arriben cada cop a més persones interessades en continuar el seu camí acadèmic!Els audiovisuals inclouen els 4 videotutorials “I ara què?” (sobre els diferents itineraris acadèmics després de l’ESO, el batxillerat, el CFGM i el CFGS) i els 3 clips infogràfics “Qui soc i què m’agrada” (amb reflexions i recursos sobre l’autoconeixement i la presa de decisions en l’àmbit acadèmic).
Un In-forma’t amb activitats més inclusives
En el marc de la campanya, i com a novetat, es va organitzar una jornada adreçada a joves amb necessitats específiques de suport educatiu i als seus familiars. Amb 49 assistents i un total de 172 visualtizacions de la part virtual de la jornada, la proposta va comptar amb:
- Dues ponències a càrrec del Consorci de l’Educació de Barcelona i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.
- Un taller dinamitzat pel servei Aquí t’escoltem i el Centre per a Famílies amb adolescents.
- Una fira d’entitats socials que ofereixen suport d’àmbit acadèmic i/o laboral a persones amb necessitats específiques.
A més, amb la voluntat d’acompanyar als i les joves en el seu procés de presa de decisions, en la darrera edició de l’In-forma’t:
- S’han realitzat 262 càpsules a demanda dirigides especialment a grups-classe, la qual cosa representa un increment del 63’45% en comparació amb l’any anterior, arribant a 5890 joves.
- S’ha replicat, amb èxit de participació, la Jornada “Em conec” als districtes de Sarrià-Sant Gervasi i Ciutat Vella.
- S’ha ampliat la proposta de tallers per a famílies en modalitat presencial i virtual, arribant a 207 famílies.
- S’ha dissenyat una jornada per donar a conèixer l’oferta de treball públic en l’àmbit de l’Ensenyament (duta a terme en modalitat virtual amb 362 visualitzacions).
- S’ha ofert un cicle de xerrades sobre graus universitaris, amb un impacte de 672 usos (sumant assistents presencials i visualitzacions online).
- Amb un aforament més reduït, s’han recuperat a nivell presencial les visites “Explora” (que han permès visitar 7 empreses i entitats, a 51 assistents), i les trobades entre estudiants “De tu a tu” (amb un total de 396 joves participants).
El Saló de l’Ensenyament, una nova oportunitat d’apropar-se als i les joves
Els organitzadors de l’In-forma’t, el Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves i els serveis infoJOVE de Barcelona, continuen atenent els teus dubtes acadèmics i oferint-te assessorament a tots els districtes de la ciutat.
No deixis d’apropar-t’hi si tens dubtes sobre itineraris d’estudis, t’has quedat sense plaça, vols demanar una beca…!
A banda d’atendre’t des dels seus equipaments, l’equip d’informació i assessorament es trasllada puntualment a espais d’alta afluència de joves, per resultar encara més proper i accesible.
Per exemple, del 16 al 20 de març de 2022, els serveis infoJOVE de Barcelona han estat presents per primera vegada al Saló de l’Ensenyament, amb un triple objectiu:
- Orientar adolescents, joves i famílies.
- Assessorar-los en temes acadèmics i sobre la planificació d’estades a l’estranger.
- Informar-los sobre les possibilitats de l’Aquí t’escoltem i el Centre per a Famílies amb adolescents.
S’hi han atès un total de 3.885 consultes de 1.614 persones, principalment de joves de 16 a 25 anys, sent el dissabte el dia amb major afluència i demanda (amb un total de 1.201 usos) i el diumenge al matí (amb 754 usos).
Destacar que 347 joves han visitat l’espai ludificat per treballar l’autoconeixement i posar a prova els seus coneixements sobre el sistema educatius i els serveis per a joves de la ciutat de Barcelona. I que la Guia d’estudis postobligatoris -editada pels serveis infoJOVE de Barcelona- ha estat el recurs més valorat per adolescents, joves, professionals i famílies, i el més repartit, amb més de 5.000 guies recollides per part dels i les assistents!
Enllaços relacionats