Eines i recursos de l'Assessoria acadèmica

Has de decidir els teus futurs estudis o a què et dedicaràs professionalment? Això t’angoixa o et genera inquietud i moltes preguntes? Tranquil·litat, pas a pas!

Com a jove i entre d’altres serveis gratuïts, disposes de tot un equip especialitzat en orientació acadèmica.

De manera propera, t’explicarà les teves opcions d'estudis, com funcionen les proves d'accés, com fer processos de preinscripció i matrícula, d’homologació o sol·licitud beques per a estudiants, d’acreditació de competències professionals...

No ho dubtis i troba l’orientació acadèmica que necessites a:

A banda d’oferir-te atenció experta, per tal de facilitar-te una informació útil i entenedora, l’Assessoria acadèmica:

 

Publica materials que t’ajuden a orientar el teu camí acadèmic

“Què vull fer? Guia d’estudis postobligatoris”

Tens diverses vies per arribar als teus objectius formatius i professionals… i totes es connecten!

  • Consulta-les en aquesta guia, elaborada amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona.

“Qui soc i què m’agrada”, clips infogràfics sobre autoconeixement i presa de decisions

Et toca triar els teus estudis (i/o de què treballaràs), i no saps què vols fer? Per decidir-te, abans de res, et serà molt útil fer un seguit de reflexions personals i processos.

 

T’apropa a professionals amb qui parlar sobre sortides laborals

Mentories Enllaça, amb professionals

Ets estudiant? T’agradaria parlar, informalment i de tu a tu, amb professionals del sector on vols treballar?

Visites Explora, a empreses i entitats

Englobades en la campanya In-forma’t, l’Assessoria acadèmica organitza visites grupals en què pots descobrir, de la mà de professionals, tot el què vols saber sobre la seva feina: estudis requerits, competències més ben valorades, l’estat del seu sector i com trobar-hi ofertes, en què consisteix el seu dia a dia, quines són les seves condicions laborals...

 

Organitza activitats amb docents i especialistes en orientació acadèmica

L’Assessoria acadèmica duu a terme activitats grupals i gratuïtes, en què et fa arribar la informació que busques sobre temes acadèmics.

La majoria de les sessions tenen lloc als Punts Joves de Barcelona i a d'altres equipaments juvenils, amb inscripció prèvia.

Cal destacar, en aquest punt, la tasca que realitza l’Assessoria:

  • Liderant l’organització de l’In-forma’t, una àmplia campanya d'activitats que et permet descobrir com arribar al teu objectiu acadèmic i professional.

 

Reforça la seva atenció quan més ho necessites

L’Assessoria acadèmica impulsa:

El programa Decideix, d’acompanyament a la presa de decisions acadèmiques

Estàs a punt d’acabar l’ESO? Has de triar què estudiaràs el curs vinent i no ho tens clar? Gràcies al Decideix, i en només 5 sessions dinàmiques i participatives, professionals en orientació acadèmica t’ajuden a sortir de dubtes i planificar els teus futurs estudis! Les sessions es duen a terme en grups reduïts.

El suport a tràmits administratius de temes acadèmics

En mesos assenyalats, l’Assessoria acadèmica redobla esforços per orientar-te en la realització dels següents tràmits: la sol·licitud de beques a l’estudi (segons data d'obertura de convocatòries), la inscripció per accedir a cicles formatius (març) i la preinscripció a estudis postobligatoris (maig-juny).

  • Si tens dubtes sobre aquests processos o necessites orientació acadèmica abans de fer-los, adreça’t al CAAJ o als Punts Joves de Barcelona (també presents a instituts).

A més, l’Assessoria ofereix orientació i suport específic per estudiants que voleu fer la preinscripció a les PAU - Proves d’Accés a la Universitat (maig) i per a joves que voleu acreditar habilitats professionals adquirides a través de la vostra experiència laboral o de cursos no formals (tot l'any).

  • Per a orientació o més informació sobre aquests tràmits concrets, contacta amb el CAAJ.

El Pla B

Si t’has quedat sense plaça d’estudis, idees i motivació… Si vols tornar a estudiar. Si no saps cap a on “tirar” i et perds en un mar de dubtes…T'obrim els ulls a totes les alternatives i oportunitats que se’t presenten!

L'atenció a aquestes inquietuds i molt més s'ofereix durant tot l'any, però es reforça especialment en els mesos de gener i setembre.