Vine i descobreix la nova Fàbrica del Sol!

Sostenibilitat. El diumenge 28 de gener, veniu a La Fàbrica del Sol a gaudir de les activitats programades durant la jornada de portes obertes a partir de les 10.30 h.

La Fàbrica del Sol és un equipament ambiental demostratiu de referència a Barcelona situat dins el parc de la Barceloneta. Està rehabilitat seguint criteris exigents de sostenibilitat que el converteixen en un exemple d’eficiència i qualitat en el consum de recursos, en confort i en salut. És el punt de trobada i l’àgora de la xarxa de signants compromesos amb una ciutat més sostenible. La Fàbrica del Sol és la Casa de la Sostenibilitat.

A la planta baixa hi ha la nova exposició permanent, el Servei de Documentació d’Educació Ambiental i l’Ateneu de Fabricació, on es treballa per impulsar una societat col·laborativa i una economia ètica. Aquí la ciutadania pot transformar els residus en recursos a través de la fabricació digital en 3D.

A la primera planta hi trobareu les oficines del Programa Barcelona + Sostenible, que ofereixen acompanyament, formació i treball en xarxa a les escoles, entitats i empreses, ciutadania i comerços de la ciutat que tenen com a objectiu comú treballar per la sostenibilitat. És un espai de trobada per a tots els ciutadans de Barcelona compromesos amb una ciutat més saludable.

Al terrat hi ha la coberta mosaic formada per una coberta energètica, una coberta aljub, una coberta verda i una claraboia regulable. També hi ha un mapa que visibilitza com la contribució ciutadana transforma la ciutat.

A la Fàbrica del Sol descobrireu quines són les solucions ambientals incorporades en l’edifici i en altres equipaments públics, quines són les polítiques municipals que les promouen i quines estratègies podeu adoptar per viure de manera més sostenible.

L’edifici de La Fàbrica del Sol és sostenible perquè inclou moltes solucions arquitectòniques i tècniques per tal d’estalviar energia i recursos.

Les voleu conèixer?

Acosteu-vos, diumenge 28 de gener de les 10:30 a les 14:30 h, a La Fàbrica del Sol, al passeig Salvat-Papasseit, número 1 de Barcelona.

Després d’un temps de rehabilitació, La Fàbrica del Sol reobre les portes per mostrar-vos tot allò que pot incloure un edifici per ser més eficient i més saludable. També inclou una exposició dissenyada per pensar i actuar al voltant de la sostenibilitat.

Què amaga l’exposició?

L’exposició mostra una nova manera de fer (edifici sostenible) que, alhora, vol extrapolar-se a cadascun dels habitatges de tots els barris (estils de vida sostenibles) per millorar la seva eficiència i avançar cap a la ciutat del futur (ciutat sostenible).

A la jornada de portes obertes, hi trobareu tallers per conèixer la Fàbrica del Sol i les activitats que s’hi desenvolupen.

A l’exterior de La Fàbrica del Sol, els batucaires donaran el tret de sortida a la jornada, hi podrem prendre una xocolata calenta i també hi tindran lloc tallers sobre compostatge, construcció amb canyes, circuits en bicicleta i molt més!

Dins de La Fàbrica del Sol, podreu gaudir de visites teatralitzades i de tallers variats sobre sons i sorolls, generació renovable d’energia i podreu conèixer el Mapa Barcelona + Sostenible.

L’Eskamot Verd del Col·legi Sant Ramon Nonat i l’alumnat de l’Escola Antoni Brusi, l’Escola Pia Sant Antoni, l’Escola Sant Josep Oriol i l’Institut Fort Pius ens acompanyaran durant tota la jornada per oferir-nos reptes ambientals i descobrir quin és el participant més sostenible. A més aquests joves reporters/es anomenats “Premsa + Sostenible” seguiran l’acte via xarxes socials (Twitter i Instagram) i un blog. Al llarg del matí, els joves publicaran tuits, vídeos, gifs, fotografies etc. amb les seves impressions sobre l’esdeveniment.

Twitter: https://twitter.com/premsa_sost @premsa_sost
Instagram: https://www.instagram.com/premsa_sostenible/ @premsa_sostenible
Blog: https://premsasostenible.wixsite.com/premsasostenible

El dia 28 de gener, a La Fàbrica del Sol, us esperen un munt de sorpreses per a petits i grans! No hi falteu!