Les profunditats habitables: Els espais íntims, alquímics i polítics d’Amèlia Riera
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Seminaris i conferències

Amèlia Riera

Les profunditats habitables: Els espais íntims, alquímics i polítics d’Amèlia Riera
Visionary Women Art [V¬W]

04.11.2022


Divendres, 4 de novembre de 2022, 19 h
Auditori Lab. Entrada gratuïta

Inici d’una conversa a tres bandes sobre els espais íntims, alquímics i polítics de l’artista Amèlia Riera. Amb Pilar Bonet Julve, Mery Cuesta i María José González Madrid, del grup de recerca Visionary Women Art [V¬W].

 

Pilar Bonet Julve, professora d’art contemporani a la Universitat de Barcelona. Crítica d’art i curadora, investiga relacions i complicitats entre produccions d’art i el món del disseny o les tradicions artesanals i populars, amb una especial atenció per la perspectiva de gènere. La seva recerca sobre la mèdium i artista Josefa Tolrà (1880-1959) planteja un treball de context polític i espiritual que posa en valor la creativitat de dones i que ens permet crear noves relatories més emancipadores. És presidenta de l’Associació Josefa Tolrà i coordinadora de Visionary Women Art, grup de recerca independent i nòmada.

Mery Cuesta, crítica cultural, comissària d’exposicions i docent. Com a crítica, desenvolupa la seva trajectòria a La Vanguardia, El Mundo, Radio Nacional i Radio 3. Ha comissariat una trentena d’exposicions, entre les quals es troben Quinquis dels 80 (CCCB), L’art irreductible: Miratges de l’Art Brut (La Model Espai Memorial), el Pavelló Català a la Biennal de Venècia 2017 o Humor absurdo (CA2M). És directora del Màster d’Il·lustració i Còmic d’ELISAVA, i professora d’Art Contemporani a la Facultat de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra. Forma part del grup de recerca Visionary Women Art.

María José González Madrid, professora d’Història de l’Art Contemporani a la Universitat de Barcelona i investigadora d’ADHUC - Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat i del Visionary Women Art. Fa recerca principalment sobre les trajectòries creatives de les artistes en els contextos de les avantguardes, la Segona República, la guerra i l’exili mexicà, i sobre les produccions de les artistes en relació amb les espiritualitats heterodoxes i la fascinació per allò que està ocult.

María José González
María José González
Pilar Bonet
Pilar Bonet
Mery Cuesta
Mery Cuesta

Amb la participació de:

  • Visionary Women Art