Pensar els epílegs
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Seminaris i conferències

W.J.T. Mitchell

Pensar els epílegs
W.J.T. Mitchell i Max de Esteban

08.04.2022


Divendres 8 d'abril, 19 h
Espai 4.
Conferència en anglès. Traducció simultània al català

Aquest cicle repassa dues incògnites crucials respecte el futur de la civilització a Occident: a) l’extinció de la vida humana ha deixat de ser una fantasia per a ser una realitat plausible?, b) quins marcs ideològics s’obren després de l’arribada de la intel·ligència artificial?

Xerrada de W.J.T. Mitchell precedida del treball de Max de Esteban següent:

A Forest [Bosc] (2019) 23'

Un monòleg escrit pel director general de la principal empresa de capital risc que inverteix en empreses d’intel·ligència artificial qüestiona la naturalesa de la realitat: són reals les imatges?, és real la veu? Però en realitat s’aborden tres qüestions clau: quina és la ideologia dels principals inversors en aquesta tecnologia?, quins valors socials hi ha en joc?, quines són les seves implicacions polítiques?

A Forest
A Forest
A Forest
A Forest

W.J.T. Mitchell és Professor de Servei Distingit Gaylord Donnelley d’ Anglès i Història de l’Art a la Universitat de Chicago. El seu treball està especialitzat en art visual i literatura des de l’antiguitat fins a avui, amb un èmfasis especial en les relacions entre les representacions visuals i verbals en la cultura i la iconologia. És editor de Critical Enquiry, membre de l’American Academy of Arts and Sciences i ha rebut beques de la Fundació Guggenheim, el National Endowment for the Humanities i l’American Philosophical Society. Autor de nombrosos assajos i llibres, Picture Theory va rebre el premi Gordon J. Laing de University of Chicago Press, i What Do Pictures Want? va ser guardonat amb el premi James Russell Lowell.

Max de Esteban és artista i la seva obra reflexiona sobre la relació entre la condició humana, la tecnologia i el règim capitalista en el segle xxi. Els seus projectes s’han exposat a museus i institucions com el Jeu de Paume, el Deutsche Technikmuseum, la Virreina Centre de la Imatge, el CGAC i el Palais de Tokyo, i ha participat en la Triennal de Yokohama (2020), la Biennal del Caire (2019), la xiii Biennal de l’Havana (2019), la xvi Biennal Fotofest (2016) i la Triennal de Darmstadt (2014). Max és doctor per la Universitat Ramon Lull, MBA per la Universitat de Stanford i enginyer per la Universitat Politècnica de Catalunya.