Activitats / Vídeo


Pensar els epílegs
Franco «Bifo» Berardi i Max de Esteban

01.04.2022


Aquest cicle repassa dues incògnites crucials respecte el futur de la civilització a Occident: a) l’extinció de la vida humana ha deixat de ser una fantasia per a ser una realitat plausible?, b) quins marcs ideològics s’obren després de l’arribada de la intel·ligència artificial?

Xerrada de Franco «Bifo» Berardi precedida dels treballs de Max de Esteban següents:

Les mouches [Les mosques] (2020) 7'

Tots els esdeveniments quotidians, insignificants i banals, amaguen una tragèdia. El vídeo comença amb les paraules de Marguerite Duras: «...Je vais parler de rien. De rien». Però en l’univers tancat del fotograma del vídeo, la presència de la mort es torna hipnòtica i insuportable. El poder d’atracció del consum continua sent irresistible fins i tot davant l’autoaniquilació.

White Noise [Soroll blanc] (2020) 7'

Una peça sonora/vídeo en la qual una veu recita un poema extret de Les Metamorfosis d’Ovidi en llatí. Els boscos i els turons cremen, els rius bullen, tota la superfície de la Terra esclata. En aquesta circumstancia extrema, la Terra parla al capitalisme jupiterià i li adverteix: «Mira al teu voltant: els dos pols estan cremant! Si el foc els fon, els teus temples s’ensorraran». White Noise és el resultat de la col·laboració amb Jorge Núñez, Walter Benn Michaels, Mónica Miró, Ellen Gould, Arnaud Bayle, Jeffrey Swartz, Gaëtane Aguado i Xylo Zico.