Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

10 errors (denunciables, si fos pels italians) a l’hora de preparar i menjar pasta

dl., 25/10/2021 - 10:12
10 errors (denunciables, si fos pels italians) a l’hora de preparar i menjar pasta
etiquetes
Pasta
Dies mundials
categories
Disfruta els mercats
Receptes i consells

Coneixes a algú que detesti la pasta? És impossible! Petits i grans tenen la pasta fresca entre els seus plats preferits a l’hora de seure a taula. 

 

Però a Itàlia, bressol europeu de la pasta, aquest aliment és molt més que una simple exquisidesa gastronòmica, marca un moment de trobada intergeneracional. Es creu que fins i tot la manera de menjar els espaguetis determina el caràcter de l'home.

 

La pasta és un dels símbols de la cuina italiana, això és indiscutible. I és que els italians es prenen molt seriosament la seva gastronomia, i pot ser que sense voler ofenguis el xef, el cambrer i tots els comensals si t'equivoques. 

 

Llavors, com menjar i preparar pasta com hauria de ser? Si no tens la possibilitat d’anar a un restaurant italià autèntic, no et preocupis, aquí tenim la resposta.

 

  1. Bullir-la amb poca aigua: Cometem sovint l'error de bullir la pasta amb poca aigua. Cal posar un litre d'aigua per cada 100 grams de pasta, és la mesura que apunten la majoria d'experts.
  2. ​Posar oli a l’aigua: No s'ha de posar oli, segons els cuiners italians. Aquesta textura greixosa no donarà un bon resultat a la pasta, i a més, desaprofitarem oli. Tampoc cal afegir herbes com el llorer. 
  3. Posar la sal abans de temps: El millor moment per tirar la sal és quan l'aigua ja s'ha posat a bullir. Si ho fem abans, trigarà més a arribar al punt d'ebullició.
  4. Remenar la pasta justament en tirar-la: No s’ha de començar a remoure la pasta res més tirar-la a l'olla. Si la remenem de seguida, es pot trencar. Cal esperar un minut, abans de remoure, en el cas de la pasta fresca. En el cas de la pasta seca, esperem entre 3 i 4 minuts per remenar. Repetirem diverses vegades durant la cocció. 
  5. Tapar l'olla: La tapa només s'ha de posar per aconseguir que l'aigua bulli més de pressa. Després cal retirar-la perquè no formi escuma.
  6. Coure-la massa: Els temps de cocció varien segons el tipus de pasta i fabricant o artesà. Ha de tenir al mig un punt blanc que està menys cuinat que la part exterior. A més, recordem que la pasta és un aliment d'alt contingut energètic, i aquesta energia l'aporten els carbohidrats. Si la coem al dente, evitem que els carbohidrats es converteixin en glucosa abans d'hora.
  7. Passar-la per aigua: Un cop arribat al punt de cocció, hem de posar immediatament l'olla sota l'aixeta amb aigua freda. Es tracta de posar un rajolí d'aigua freda a l'olla abans d’escórrer.
  8. Escórrer la pasta fresca com si fos verdura: El més adequat és recollir la pasta amb l’escumadora directament dins de l'olla.
  9. Posar qualsevol salsa a qualsevol pasta: Si la pasta és gran, la salsa ha de ser contundent, espessa. Si la pasta és petita, la salsa ha de ser més simple. Exemple: tagliatelle amb ragú, espaguetis cacio i pepe (formatge i pebre)...
  10. Fer que la salsa esperi a la pasta: Un cop escorreguda la pasta, la tirarem a la paella on hi ha la salsa i la servirem ràpidament. No s'ha de cuinar la pasta i servir-la passada una hora, ja que perd textura, es passa de cocció i no és digerible.

 

A la parada Gourmet Italià, al Mercat de Lesseps, la Pia ens ofereix tota mena de pasta fresca artesanal, a més d'embotits italians, pizza casolana, formatges frescos com la burrata o la mozzarella, patés de tomàquets secs i pastisseria italiana, com els panettone -estigueu atents al blog perquè més endavant dedicarem una publicació a aquest producte-.

 

Un dels plats preferits de la Pia és la pasta carbonara, elaborada amb autèntics productes italians: pecorino, guanciale, parmesà i pasta fresca. No dubteu en visitar la seva botiga al Mercat de Lesseps si voleu sorprendre els vostres convidats amb un autèntic àpat italià. També els podeu seguir a Instagram per assabentar-vos de totes les novetats.

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal