Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Ànec amb taronja

dc., 13/12/2023 - 16:42
Taronges
etiquetes
Aviram i caça
Fruita
categories
Receptes i consells
  • 1 ànec sencer (1,5 kg aprox.)
  • 2 cebes
  • ½ pastanaga
  • 1 branca d’api
  • 5 taronges (4 en suc i 1 tallada a grills)
  • 1 fulla de llorer
  • 2 branques de romaní 
  • 2 branques de farigola
  • 2 gots d’aigua
  • mel

Per què conformar-se amb una mitja taronja quan la podem tenir sencera, en quantitat i qualitat? Aprofiteu l’abundància d’aquest fruit —vingut del sud-est asiàtic, com altres cítrics— a Catalunya, on ha arrelat meravellosament, a la terra i a la cultura. Al mercat en trobareu de l’octubre al juny, en condicions més que òptimes, provinents principalment de les terres de l’Ebre i del Llevant valencià.

 

Les taronges destaquen pel seu alt contingut en aigua, fibra, alt contingut en vitamina C i minerals com el calci. Al mercat, assegureu-vos que tenen una consistència turgent en tota la seva superfície, sense parts toves ni malmeses, i prioritzeu les que pesen més: indiquen que estan en el seu millor moment i plenes de suc!

 

Elaboració

  • Netegeu bé l’ànec per dins i per fora, o compreu-lo net.
  • Un cop ben net per dins i sense plomes, poseu-lo en una safata de forn, salpebreu-lo i pinteu-lo amb una mica d’oli. Amb el forn prèviament escalfat a 200 °C, coeu-l’hi durant 15 minuts.
  • Mentrestant, talleu les verdures a daus petits i sofregiu-les en una paella amb oli fins que s’estovin.
  • Afegiu les verdures sofregides i el brandi a la safata de l’ànec. Abaixeu la temperatura a 170 °C i coeu-ho 10 minuts més.
  • En un cassó a part, poseu l’aigua a escalfar. Quan estigui bullint, afegiu-hi les herbes aromàtiques, apagueu el foc i deixeu-ho infusionar, tapat 10 minuts. Coleu-ho.
  • Afegiu-hi l’aigua infusionada calenta i cuineu-ho de 30 a 40 minuts més a 170 °C.
  • Retireu la safata del forn i, un cop es temperi, comproveu si hi ha un excés de greix. Si és el cas, descarteu-ne una part. Recupereu la resta de suc i les verdures i passeu-les pel colador xinès. Incorporeu el resultat en una olla amb la mel i el suc de taronja. Bulliu-ho un minut.
  • Talleu l’ànec a quarts i poseu-lo dins de l’olla amb el suc. Corregiu-lo de sal i pebre mentre el bulliu 5 minuts a foc suau per integrar sabors. Al final de tot, afegiu-hi els grills de taronja.

 

I aprofitem per deixar-vos uns consells sobre les taronges! A casa, si no les heu de consumir en el termini de 7 dies, conserveu-les a la nevera (no més de 15 dies) perquè mantinguin la frescor. Si en feu suc, no en llenceu la polpa! Aprofiteu-la per afegir-la al mateix líquid o per enriquir un iogurt natural, per exemple. Per tal d’aprofitar-ho tot al màxim, congeleu-ne la pell i utilitzeu-la després per aromatitzar cremes i sopes, guisats, olis, infusions, begudes, postres o pastissos

 

Trobareu aquesta i moltes més receptes a Temps de Mercats. Vol III! 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal