Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Aprèn a preparar cargols a la llauna

dt., 14/05/2024 - 08:04
cargols
categories
Receptes i consells
Segon Plat
Dificultat mitjana

Ingredients:

  • 2 quilos de cargols de la varietat bover
  • Sal gruixuda
  • Pebre negre
  • Romaní i farigola
  • Brandi
  • Julivert picat

Per a l’allioli:

  • 3 alls
  • 500 ml d’oli d’oliva verge extra
  • Sal

Per a la salsa picant:

  • 250 ml d’oli d’oliva verge extra
  • vinagre
  • 2 bitxos
  • 50 g d’avellanes
  • 50 g d’ametlles torrades i pelades
  • 1 cullerada de pebre vermell picant
  • sal gruixuda

Heu provat mai els cargols? Si encara no ho heu fet, us deixem una recepta que segur que us farà llepar els dits! Els “cargols a la llauna” són un plat emblemàtic de la cuina catalana. Tot i que per a molts és quelcom exòtic, la seva complexitat de sabors i textures ofereix una experiència gastronòmica única.

 

Les restes fòssils trobades a les cavernes d'Europa i Amèrica ens revelen que els cargols han format part de la dieta humana des de la prehistòria. No obstant això, va ser amb l'arribada dels romans que es va començar a criar i consumir aquests mol·luscs gasteròpodes de manera més estructurada, amb la construcció de recintes especials per a la seva producció.

 

A Catalunya, la diversitat de cargols comestibles és extraordinària, però destaquen la varietat bover i la vinyal, criades localment i apreciades per la seva qualitat. Generalment, l'època de venda de cargols és durant els mesos d’abril i juny. I tot i que de forma general es comercialitzen vius, també els podem trobar envasats o bé en conserva, per un  fàcil consum. 

 

Els cargols representen una font nutritiva rica en proteïnes i nutrients essencials per al cos humà. Són baixos en greixos saturats i alhora, alts en minerals crucials com el ferro, el fòsfor i el zinc, que són fonamentals per al correcte funcionament del cos. A més, destaquen com una excel·lent font de proteïnes magres, i sobretot, per la seva alta concentració de vitamina B3.

 

Elaboració:

  • Preescalfeu el forn a 200 °C.
  • Col·loqueu els cargols ordenadament i cap amunt en una safata de forn.
  • Afegiu-hi la sal gruixuda i abundància de pebre.
  • Enfornar fins que els cargols deixen anar la bava.
  • Afegiu de nou sal i pebre, juntament amb les aromàtiques i el brandi. Torneu a enfornar durant 15 minuts més.
  • Prepareu l’allioli en un morter esmicolant els alls pelats i sense el germinat; sal i suc de llimona. Afegiu-hi l’oli a poc a poc, assegurant-vos que es vagi lligant abans d’afegir-ne més.
  • Prepareu la salsa picant en un morter, també, esmicolant la fruita seca, els bitxos i la sal gruixuda, i afegint-hi el pebre, l’oli i el vinagre.
  • Serviu els cargols amb julivert per sobre, amb una cassoleta d’allioli a un costat i una de salsa picant a l’altre.

 

A l'hora de preparar els cargols a casa, com a recomanació, és important purgar-los adequadament abans de cuinar-los. Aquest procés, que es pot realitzar amb bosses de xarxa durant almenys una setmana, permet eliminar les impureses i garantir la seva frescor i sabor. Un cop purgats i rentats, els cargols estan llestos per ser cuinats.

 

La recepta està extreta del llibre "Temps de Mercats Volum III". Descobreix-la aquí.

Cargols

 

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal