Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Casa Amàlia: descobreix el seu recuit artesanal de llet de cabra

dv., 10/10/2025 - 07:34
Carabassa
etiquetes
Tardor
categories
Receptes i consells
Postres
Dificultat mitjana

1- RECUIT ARTESANAL DE CABRA

• 3 l de llet de cabra 

•120 ml de Vinagre ecològic sense filtrar (Cal Valls)


2- MEL DE CARBASSA (MELASSA ARTESANAL)

• 1 kg de pells i restes de carbassa violí 

• 1 drap de 25 x 25 cm

• 6 l d’aigua 

• 120 g de sucre moscovat


3- LLAVORS DE CARBASSA CARAMEL·LITZADES

• 150 g de llavors (procedents del pas anterior) 

• 100 ml d’aigua 

• 100 g de sucre roig 

• 400 ml d’oli de gira-sol alt oleic 

 

La fira ‘Terra i Gust’, la festa de l'alimentació sostenible, va ser l’escenari d’una nova edició del cicle ‘Mercats de Forquilla’, un programa que busca treure profit a la cuina tradicional catalana, l’alimentació sostenible i el vincle imprescindible entre gastronomia i comerç de proximitat. En aquesta ocasió, el protagonista va ser el restaurant Casa Amàlia, un local especialitzat en cuina de mercat que des del 1950 elabora receptes tradicionals amb els millors productes i tècniques gastronòmiques innovadores. 

 

El seu xef, Danko Perkovic, ens va apropar a la seva cuina, que destaca pel seu esperit familiar i fidel al producte fresc i de temporada, amb un recuit artesanal de llet de cabra fresc i cremós, acompanyat d’una melassa fosca elaborada amb carbassa i llavors caramel·litzades. De fet, durant la sessió va estar acompanyat d’un bon coneixedor del camp, el seu proveïdor de fruites i verdures: en Lluís Fisas, responsable del projecte agroecològic de Can Fisas. En Lluís -quarta generació de la família Fisas, propietària de la parada Fruites i Verdures Molins del mercat de la Concepció-, va destacar que la clau d’una bona carbassa és fer-la amb “molt d’amor, dedicació, passió i comptar amb una clientela que valori la teva feina”. 

 

Aquesta recepta està formada per tres elaboracions diferents: 

 

1- Recuit artesanal de cabra

2- Mel de carbassa (melassa artesanal)

3- Llavors de carbassa caramel·litzades

 

1- Recuit artesanal de cabra

Elaboració:

1. Escalfar lentament la llet en una olla, remenant suaument de tant en tant per evitar que es formi una capa a la superfície.

2. Quan arribi als 82 °C, afegir el vinagre a poc a poc en forma de fil, repartint-lo per tota la superfície.

3. Mantenir la temperatura entre 82 i 83 °C durant 15 minuts, sense remenar.

4. Retirar del foc i deixar reposar fora del foc durant 45 minuts.

5. Posar un drap net sobre un colador o safata foradada, i abocar-hi la mescla a poc a poc amb un cullerot.

6. Deixar escórrer a la nevera durant 12 hores.

7. Un cop escorregut, batre suaument el recuit fins a obtenir una textura cremosa i uniforme.


2- Mel de carbassa (melassa artesanal)

Elaboració:

1. Posar les llavors dins el drap i lligar-lo bé per evitar que s’obri durant la cocció.

2. Coure la carbassa i les llavors dins l’aigua a foc baix durant unes 2 hores, fins que estiguin ben toves.

3. Colar la barreja pressionant bé per extreure’n el màxim de líquid.

4. Pesar el líquid i afegir-hi aproximadament un 3% de sucre moscovat.

5. Tornar-ho al foc i reduir durant 2 hores, fins que tingui una textura espessa semblant a la mel.

6. Deixar refredar i conservar en un biberó o pot de vidre esterilitzat.


3- Llavors de carbassa caramel·litzades

Elaboració:

1. Rentar bé les llavors amb aigua freda per eliminar les restes de polpa.

2. Preparar un almívar suau: bullir l’aigua amb el sucre, deixar refredar i cobrir les llavors en un recipient.

3. Deixar reposar mínim 24 hores.

4. Escórrer les llavors durant uns 30 minuts.

5. Escalfar l’oli en una olla fins a uns 65 °C.

6. Cal afegir les llavors amb compte i fregir-les a foc mitjà-baix durant 15–20 minuts,

fins que siguin daurades.

7. Retirar-les amb una escumadora i col·locar-les sobre paper de forn.

8. Estirar-les bé en safates perquè es refredin ràpidament.

9. Conservar en un pot hermètic.

 

Finalment, per a la seva presentació s’escollirà un plat (si pot ser de la col·lecció de la iaia, encara millor) on posarem el recuit al centre del plat amb cura. A sobre, hi afegirem la melassa de carbassa i, per acabar, les llavors caramel·litzades.

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal