Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Començar una carrera professional en el món de la carnisseria, la xarcuteria i la peixateria: en parlem amb cinc testimonis!

dv., 23/06/2023 - 12:16
peixateria
etiquetes
Oportunitats professionals als mercats
categories
Mercats amb tu

Barcelona Activa, en col·laboració amb Mercabarna, la Fundació Intermèdia i l'IMMB, ha llançat la quarta edició del programa formatiu "Oportunitats professionals als mercats municipals i el comerç de proximitat", que té com a objectiu fomentar la inserció laboral de joves d’entre 18 i 29 anys en les especialitats de carnisseria, xarcuteria i peixateria.

Recentment, els estudiants del curs han visitat el Mercat de Felip II per veure de prop el dia a dia del mercat i la feina que fan els comerciants. 

A la Choriceria Tocinería Avelino, vam conversar amb l’Àlex sobre les relacions properes que s’estableixen amb els clients del mercat: “Els mercats fan barri”. També vam parlar sobre formatges i pernils. L’Àlex ens va explicar el perquè dels diferents colors de les brides del pernil: si té una brida negra vol dir que és 100% ibèric de gla, si la té vermella vol dir que és ibèric de gla però no al 100%, si la té verda estem davant d’un pernil ibèric d’esquer i, si la brida és blanca, es tracta d’un pernil d’esquer (amb diferents percentatges d’ibèric).

També vam parlar de carn amb Aviram i Caça M. Sanjuán i amb la Carnisseria Montse. La Montse ens va explicar que els mascles són més secs i fibrosos, i que el que s’acostuma a consumir més són les femelles.

carn

I de la carn… al peix! Amb l’Albert, de la Peixateria Carme, vam parlar de com preparar, netejar i tallar el peix, i amb el Joan, de Peix Maria Rosell, vam dialogar també sobre la importància d’escoltar el client i de saber bé el que compres. “La gent vol peix fresc i ser ben atesa”, assegura en Joan. Ell prové de família de peixaters i  està molt content de programes com el de Barcelona Activa que fomenten la inserció laboral en aquests oficis, que són molt necessaris. Ara mateix, a la parada l’ajuda la Inés, una estudiant d’aquest curs que hi va uns quants dies a la setmana.

Durant la visita a Felip II, hem pogut conèixer els testimonis de dos alumnes de l’especialitat de carnisseria i xarcuteria i de tres de la de productes de la mar. També la perspectiva d’una orientadora del programa, la Laia Gómez, de la Fundació Intermèdia, que creu que “és essencial mantenir aquests oficis per cuidar i promoure els barris i el producte fresc, de proximitat i de qualitat".

En Rander Matías i la Gina Orejón, estudiants de carnisseria i xarcuteria, ens expliquen que veuen aquest sector com una oportunitat i una font de treball, ja que hi ha força demanda. Al curs han après a tallar i preparar peces de carn i xarcuteria, a etiquetar els productes, a diferenciar els diversos tipus de ganivets per tallar, etc. Els dos aprecien molt la qualitat de la carn dels mercats, fresca i de proximitat, i sobretot el fet que saps el que estàs comprant. Quan els hi preguntem on es veuen d’aquí a 10 anys, asseguren que els hi encantaria ser propietaris d’un comerç de mercat.

rander

 

gina

En Joan Peralta, en Henry Ayala i l’Erick Sarabia, alumnes de l’especialització en productes de la mar, ens expliquen que van decidir apostar per aquesta formació per aprendre una nova professió que els hi semblava que tenia molta demanda. Han après a manipular peix i marisc i la importància de l’atenció personalitzada al client. Els tres estan encantats amb l’ambient del mercat: “Tothom es coneix amb tothom i el tracte és molt proper”. En Henry ens ha fet la seva pròpia recomanació culinària: el ceviche de gambes. Li encanta!

bcnactiva1

 

bcnactiva2

 

bcnactiva3

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal