Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Conill a la jardinera

dl., 25/08/2025 - 08:11
Conill
etiquetes
Carns
categories
Receptes i consells
Segon Plat
Dificultat mitjana

Ingredients (per a 4 persones)

  • 1 conill trossejat
  • 2 cebes
  • 2 alls
  • 1 pastanaga
  • 1 grapat de mongetes tendres
  • 1 manat d’espàrrecs verds
  • 1 tomàquet de pera madur ratllat
  • 1,5 l de brou de conill i pollastre
  • llorer, herbes provençals, farigola, pebre vermell
  • 1 got (meitat vi blanc sec, meitat cervesa)
  • 1 grapat d’avellanes torrades i pelades

El conill és una de les carns blanques més saludables, ja que té pocs greixos saturats i, per tant, és millor per al nostre cos. Aporta proteïnes de qualitat i vitamines del grup B (com la B12, necessària per a la formació de cèl·lules sanguínies). A més, el seu contingut en colesterol és baix, així que també és recomanable per prevenir malalties cardiovasculars. 

 

Al mercat, trobareu conill a qualsevol xarcuteria i de diverses formes: sencer, especejat, desossat, en forma d’hamburguesa, cuixetes… Un cop comprat, el conill és una carn que es conserva bé a la nevera fins un parell de dies després. Si no es pot consumir de manera immediata, si és sencer, pot durar en bon estat un any al congelador, o 9 mesos si es congela a peces. 

 

Avui us presentem una recepta del llibre Temps de Mercat Vol. 3 en la qual el conill és el protagonista: conill a la jardinera. Si després de fer-lo us en sobra, no patiu! A la nevera pot aguantar bé 3 o 4 dies. Quan el traieu, si voleu tastar-lo d’una manera diferent, esmicoleu el conill guisat, sofregiu-lo amb unes quantes verdures, afegiu-hi la vostra salsa preferida i emboliqueu-lo dins un pa pla, estil ‘durum’ o pita. El resultat serà un entrepà ben especial!

 

Elaboració

  1. Descarteu el greix residual dels trossos de conill i salpebreu-lo. Talleu la ceba ben petita. La pastanaga, a rodelles fines. Les mongetes, en diagonal.
  2. En una cassola, escalfeu oli. Afegiu-hi els alls sencers amb pell. Daureu el conill superficialment i retireu la carn de la cassola. Rostiu-ne bé el fetge i afegiu-lo en un morter juntament amb els alls pelats. Reserveu-ho per fer la picada més tard.
  3. A la mateixa cassola, cuineu la ceba a poc a poc i remenant constantment.
  4. Quan estigui tova, aboqueu-hi la pastanaga i les mongetes. Continueu cuinant-ho a foc moderat.
  5. Tanqueu el sofregit amb el tomàquet, que cuinareu fins que agafi un to marró.
  6. Tot seguit, retorneu el conill a la cassola, afegiu-hi les espècies i mulleu-les amb vi i cervesa. Deixeu-ho reduir per fer evaporar l’alcohol i afegiu-hi brou calent fins a cobrir la carn. Cuineu-ho tapat, a foc mitjà, fins que s’estovi la carn. Aneu afegint-hi brou si cal.
  7. Mentrestant, feu la picada. Recupereu el morter amb el fetge i els alls pelats i cuinats. Afegiu-hi avellanes, safrà, julivert, sal i pebre. Aixafeu-ho i afegiu-ho a la cassola.

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal