Consells per preparar la millor taula de Cap d’Any
El sopar de Cap d’Any és una d’aquelles nits on tot ha de lluir: el menjar, la taula i l’ambient. Però aconseguir-ho no vol dir complicar-se la vida. Si passes pel teu mercat de la ciutat de confiança, trobaràs tot el que necessites per fer que aquesta nit sigui especial, des de productes frescos i de temporada fins a detalls senzills per donar un toc únic a la teva taula.
Començant pel menú, una bona idea és afegir plats que combinin tradició i senzillesa. Per exemple, un entrant amb marisc, com unes gambes, navalles o cloïsses a la planxa amb un toc de llimona i julivert, pot ser l’inici perfecte. També pots preparar tapes fàcils com un assortit de formatges de proximitat amb melmelades, embotits, palets amb hummus casolà, ensaladilla russa, torradetes amb foie-gras… En fi, hi ha infinitat d’opcions simples per començar a obrir l’estómac. Per al plat principal, et recomanem un llobarro al forn amb verdures de temporada, o si optes per la carn, un filet de vedella amb salsa de ceps és impossible que falli. Ambdues són opcions que sempre agraden i requereixen poc temps d’elaboració a la cuina.
A més de pensar en el menú, val la pena parar atenció als accessoris. Per exemple, a les parades exteriors dels mercats hi ha plantes aromàtiques o flors com les ponsèties que pots utilitzar per decorar, donant aquell punt vermell tan típic de les festes, i precisament de Cap d'Any. També pots buscar espelmes que encaixin amb el teu estil, sigui més clàssic o modern.
Un altre detall que agrada molt als convidats són les copes o plats amb alguna decoració especial, com el nom de cadascú escrit per saber on s’asseu cadascú. I si vols una mica d’extra, busca elements com tovallons de paper estampats o coberts reciclables amb acabats elegants, que també trobaràs en molts mercats.
No ens oblidem de les postres, on tens una oportunitat perfecta per tancar el sopar amb un toc dolç. Si vols sorprendre amb una elecció tradicional i que sol agradar a tothom, opta per un pastís de formatge o una crema catalana. Una altra alternativa és seguir amb els dolços clàssics dels festius més recents, com torrons artesans o neules, i dona’ls-hi un punt personal amb un muntatge diferent: posa els torrons tallats en trossos petits en una safata amb fruita seca o decora les neules amb un bany de xocolata. A més, recorda que molts mercats ofereixen opcions de pastisseria artesana que faran que les postres sigui encara més especial.
Amb aquests accessoris i uns bons productes frescos, no necessites res més per fer que aquest Cap d’Any sigui rodó. Feliç any nou i que comenci amb bon peu (i bona taula)!
