Continuem amb el segon dia de la Fira Mercat de Mercats a la plaça de Catalunya!
La fira ha inaugurat la seva programació el showcooking 'El verat en diferents receptes japoneses', amb el xef Yoshikazu Suto del restaurant Suto. Suto i la seva mà dreta, Carolina Alarcón, han preparat un escabetx de verat i verat marinat en sucre, sal i vinagre d'arròs.

Durant el matí, els nens i nenes han pogut participar en diverses activitats infantils i han pogut gaudir del taller "La petjada ecològica dels aliments", on han conegut el recorregut dels aliments i el seu impacte mediambiental, seguit del taller "Coneix l'origen i la proximitat dels aliments", en què han descobert la importància dels productes de proximitat i temporada de la mà de Desos ONG i la Direcció de Drets Humans, Justícia Global i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Barcelona.
Al migdia, hem gaudit d'uns tastos de vins catalans amb DO amb el suport d'INCAVI, de la mà del sommelier Toni Albiol, i hem degustat, per exemple vins de la denominació Costers del Segre, Montsant, Tarragona, Penedès, cava...

Hem continuat la jornada amb un showcooking The Paella Factory, del mercat de la Boqueria, que ens han ensenyat a preparar uns deliciosos arrossos i fideuàs amb tot el sabor i estalviant temps a la cuina!

A continuació, hem gaudit del showcooking 'Submergeix-te en el món de la cuina japonesa' amb el xef Keita-Tanaka, del restaurant Shoronpo i Playmarket, on ens ha ensenyat a elaborar wan tun de llagostí i ramen.

La tarda ha començat amb un taller infantil d'hamburgueses saludables de la mà del Gremi de Carnissers de Barcelona, on els nens i nenes han pogut elaborar la seva pròpia hamburguesa elaborada amb formatge i ceba, mentre els han explicat la importància de menjar carn i d'anar a comprar al mercat.

Hem continuat amb la presentació del llibre 'Cuina Catalana' amb Oscar Gòmez i Borja Sierra, juntament amb 'un showcooking a càrrec del restaurant Granja Elena, on han preparat una recepta de mongeta del ganxet amb morro i orella, una amanida de recuit i unes postres de recuit.
I hem acabat les activitats i tallers amb un showcooking 'Pumpkin spiced bread' (o pa especiat de carabassa) vegà i sense gluten amb Lore Salas de Datesandavocados!
Durant la tarda, a l'Espai Infantil, els més petits han pogut gaudir del taller "Creix amb el Peix: Coneguem els peixos", del Gremi de Majoristes del Peix i Mercabarna, on han descobert les espècies del Mediterrani i els beneficis del consum de peix, i del taller "El superpoder del consumidor", incidint en la importància de les decisions de compra. L'espai infantil ha tancat la jornada de dissabte amb el taller "Descobreix el misteri de les etiquetes", on els petits han après a identificar productes ecològics i de proximitat.

I encara queda un dia sencer de fira! Demà us esperem a la plaça de Catalunya per gaudir d'un showcooking d'alta gastronomia a les 12 h a càrrec del xef Fran Agudo, del restaurant Montbar; triarem les millors tapes de mercat de la mà de Cinzano, aprendrem a cuinar moniato amb Albitrips, tastarem vins catalans amb l'INCAVI i ens aproparem als 'handcrafted rolls' de la mà de Nathan Minguell. I la canalla podrà aprendre a fer les seves pròpies hamburgueses, endinsar-se en el món del peix i gaudir de la proposta 'La Città infinita'.
I no ens podem oblidar de la música en directe, amb les actuacions de 'Les que Faltaband' a les 13 h, 'Habla de mi en presente' a les 18.30 h i sessions de DJ de Pinchadiscos (15.30 h) i Luis Costa (19.45 h).

