Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Costellam de porc amb magranes

dc., 16/10/2024 - 08:46
magranes
etiquetes
Tardor
Carns
Fruita
categories
Receptes i consells
Productes de temporada
Segon Plat
Dificultat mitjana

Per a 4 persones.

Per a la melassa:

  • 6 magranes grosses i madures
  • 200 g de sucre morè
  • 30 ml de suc de llimona

Per a la marinada:

  • 200 ml de melassa de magrana
  • 1 culleradeta de suc de carn reduït
  • 1/2 ceba ratllada
  • 1/2 culleradeta d’orenga o herbes provençals
  • 1 all
  • 1/2 culleradeta de gingebre en pols
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1 cullerada de mostassa antiga
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • sal i pebre
  • bitxo sec i coriandre fresc trinxat (opcional)

Quan penses en la tardor, un dels primers fruits que et venen al cap és la magrana. Aquest fruit rodó, amb tons marronosos i rogencs per fora, i aquells petits tresors sucosos i brillants a dins, semblants a robins, té tot el que necessites per donar-li un toc especial als teus plats. Ara bé, desgranar-la... és tot un art! Però, creieu-nos, val la pena la paciència perquè la recompensa és deliciosa.

No és només pel seu aspecte i gust, sinó perquè està plena de propietats bones! Amb més d’un 80% d’aigua, és una font refrescant de nutrients. Conté betacarotè, que el teu cos transforma en vitamina A, bona per la vista i la pell, vitamines del grup B pel sistema nerviós, i vitamina C, clau per mantenir la pell i les articulacions a punt. A més, és rica en minerals com el potassi, el calci i el magnesi, que ajuden a reforçar les defenses.

magranes

 

Les magranes són una aposta segura, tant si les trobes perfectes d’aspecte com si estan una mica “maltractades”. De fet, diuen que com més lletja per fora, més dolça per dins! I si no tens ganes de pelar-les, no pateixis! A moltes parades o herboristeries ja les venen en suc. I si no, per als amants de les begudes especials, també hi ha licors de magrana.

Aquesta fruita és versàtil, i no només per les postres! La pots incorporar a plats principals, com l’amanida, la pasta, la carn o el peix, i prometem que donarà un toc únic. Els productes derivats, com el suc, també són una bona alternativa si et fa mandra desgranar-la.

Si ets d’aquells que busca els remeis naturals, aquí tens algunes idees: les gàrgares amb suc de magrana van de perles per la tos seca; els grans ajuden amb la febre, diarrea o còlics, i la fibra de les parets blanques de la magrana és ideal per combatre l'estrenyiment. Com veus, la magrana és tota una aliada!

Per la recepta d’avui farem costellam de porc amb magrana, un plat que combina a la perfecció el sabor suculent del porc amb el toc dolç i lleugerament àcid de la magrana.

magranes

 

Elaboració

  • Peleu i desgraneu les magranes. Reserveu un grapat de grans per decorar i passeu la resta per una liquadora o tritureu-les amb un robot de cuina.
  • Després, filtreu-les amb un drap de cotó.
  • Aboqueu el suc obtingut en un cassó amb el sucre i el suc de llimona. Feu-ho bullir uns 45 minuts o fins que redueixi a la meitat per obtenir-ne la melassa. 
  • A continuació, barregeu tots els ingredients de la marinada (menys l’all i la carn) en un bol.
  • Disposeu el costellam de porc en una safata i refregueu molt bé tota la carn amb l’all, com si féssiu pa amb all.
  • Tot seguit, amb un pinzell o uns guants, pinteu-lo amb l’oli i, finalment, impregneu-lo completament amb la marinada.
  • Tapeu la safata amb paper film i reserveu-la a la nevera almenys un parell d’hores. Mentrestant, escalfeu el forn a 200 °C.
  • Passades les 2 hores, fornegeu el costellam 12 minuts per un costat i 12 per l’altre. Després, abaixeu la temperatura del forn a 170-180 °C i coeu la carn fins que s’estovi. Mulleu-la amb el seu propi suc perquè no quedi resseca. Si en algun moment del fornejat veieu que la superfície està bastant torrada, tapeu el costellam amb paper d’alumini i continueu la cocció.

  • Decoreu-lo amb el grapat de grans de magrana reservats.

Aquesta recepta està extreta del llibre Temps de mercats Vol 3. Us animeu a cuinar aquest costellam de porc amb magranes? 

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal