Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Del camp a la taula: carbassons amb tomàquets i olives

dj., 11/04/2024 - 09:26
carbasso
etiquetes
Verdures i hortalisses
categories
Receptes i consells
Primer plat
Fàcil
  • 4 carbassons
  • 1 all
  • un grapat de rodanxes d’oliva negra sense pinyol
  • 250 g de salsa de tomàquet casolana

  • oli, sal i pebre
  • fulles d’alfàbrega o de julivert tallades amb ganivet (opcional)

Els carbassons són un ingredient clau de la cuina mediterrània, molt apreciats per la seva versatilitat culinària, i poden ser menjats tant crus com cuits. Ara bé, ¿sabeu quin és el moment ideal per gaudir d'aquest producte? Tot i que es poden trobar en els nostres mercats durant tot l'any, és en el període d'abril a novembre quan assoleixen el seu punt àlgid. 
 

En els seus variats colors negres, verds, blancs i grocs, els carbassons són una hortalissa que pertanyen a la mateixa família que les carbasses. La seva característica més distintiva és que són collits en la seva fase immadura, abans que les llavors arribin a la seva completa maduració. Amb un impressionant contingut d'aigua que suposa el 95% del seu pes, aquests vegetals es converteixen en una opció hidratant i refrescant ideal per a integrar en la dieta diària.
 

Els carbassons són una font notable de vitamines, especialment de vitamines C i B9. La vitamina C reforça el sistema immunitari, mentre que la vitamina B9, o àcid fòlic, és crucial per al desenvolupament cel·lular i la salut del sistema nerviós. A més, els carbassons contenen vitamina A i luteïna, que ajuden a protegir els ulls de danys causats per la llum.
 

Així doncs, per als amants dels carbassons, els menjars saludables, i com a opció perfecta per als vegetarians i vegans, us deixem una senzilla recepta de "carbassons amb tomàquets i olives", que pot ser un acompanyament per als vostres plats.
 

Elaboració:

  • Renteu i assequeu els carbassons. Descarteu-ne el cul i el tronc. Talleu-los per la meitat, de manera que us quedin dos troncs de la mateixa mida. Seguidament, cal talla cada tronc per la meitat de manera longitudinal (1/2), després un altre tall en longitudinal (1/4), i finalment un altre tall (1/8), fins que obtingueu 16 bastonets allargats.
  • En una paella ampla, escalfeu oli i sofregiu l'all picat.
  • Quan es comenci a daurar, afegiu-hi els bastonets de carbassó salpebrats i remeneu-ho a foc viu fins que agafin una mica de color.
  • Un parell de minuts més tard, afegiu la salsa de tomàquet i cuineu-ho fins que els carbassons assoleixin la textura que més us agradi, siguin ferms o tous, sense que s’estovin gaire, o es trencaran.
  • Apagueu el foc, i escampeu-hi per sobre les rodanxes d’olives i les aromàtiques escollides.
  • Mengeu-los sols o com a acompanyament de plats de carn o peix. Si ho preferiu, podeu cuinar la mateixa recepta al forn.


Com a recomanació, és preferible seleccionar carbassons de mida petita o mitjana, ja que els exemplars més grans tendeixen a contenir més llavors. És fonamental triar els exemplars amb pell llisa i brillant per garantir la seva frescor i qualitat.

 

Per als casos en què hàgiu comprat una quantitat excessiva de carbassons i no sabeu què fer-ne, aquí teniu un truc útil: podeu congelar-los! Primerament, peleu els carbassons i talleu-los. Escaldeu-los durant uns minuts i, després, deixeu-los refredar completament. Un cop freds, col·loqueu-los en una bossa hermètica i guardeu-los al congelador per a un ús futur. Aquest mètode us permetrà gaudir de la frescor dels carbassons durant més temps!
 

Aquesta recepta forma part del llibre "Temps de Mercats Volum III". Descobreix-lo aquí.

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal