Descobrim dos bars de mercat de la Guia de la Restauració Barcelona 2025: 'Hermós, Bar de Peix' i 'Tierra Brava'
L’oferta gastronòmica de Barcelona és, sens dubte, un dels principals atractius de la ciutat. Amb més de 10.000 bars i restaurants, la restauració barcelonina representa a la perfecció la diversitat, la vida i la identitat de la ciutat. El sector gastronòmic és, sens dubte, un dels pilars socials i econòmics de Barcelona, amb una oferta molt variada que combina a la perfecció tradició, innovació i sostenibilitat.
L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Direcció de Serveis de Comerç, Alimentació i Restauració, convoca anualment els Premis Barcelona Restauració, que enguany celebren la seva sisena edició. Aquests guardons premien els bars i restaurants de la ciutat que han destacat durant l’any anterior. Després, la Guia de la Restauració de Barcelona recull els establiments guardonats i finalistes de cada edició. Una de les categories dels premis és ‘Restauració dels Mercats de Barcelona’, en la qual es premia un restaurant de mercat, d’entre 4 finalistes. Avui us presentem dos dels restaurants finalistes de la passada edició (un d’ells, el guanyador!).
Comencem fent una parada al Mercat de la Llibertat, on el restaurant ‘Hermós, Bar de Peix’ va endur-se el premi de millor restaurant de mercat a l’última edició dels Premis Barcelona Restauració. Una antiga parada del mercat reconvertida en un petit bar que ofereix cuina marinera de molta qualitat. Què no us podeu perdre de l’Hermós? Gambes, cloïsses, vieires, ostres, sardines farcides… tota mena de peix i marisc us faran delir. I no només això! En aquesta petita barra també trobareu plats més elaborats com els seus arrossos del dia, un cebiche de llobarro o una sípia estofada.
Del Mercat de la Llibertat passem al Mercat del Ninot, on trobem un dels restaurants finalistes dels premis: el Tierra Brava, un establiment de cuina de mercat, que treballa amb productes frescos i de proximitat. Amb barra interior i terrassa, aquest restaurant s’especialitza amb arrossos, però això no és tot! Allà podreu tastar plats deliciosos com el seu turbot al pil-pil, el minicroissant d’steak tartare o l’albergínia a la brasa amb sobrassada de Maó. Sens dubte, una parada obligatòria al Mercat del Ninot si sou amants del bon menjar! De dimarts a divendres podreu fer menú al migdia. A les nits, de dimarts a dissabte, ofereixen sessions de música en viu o es punxen vinils.

Els bars i restaurants dels mercats de Barcelona són part de l’essència de la ciutat. Avui us hem presentat dos dels establiments que apareixen a la Guia de la Restauració de Barcelona, però compte, que no són els únics! Pròximament, us presentarem els dos restants. Fins aleshores, si encara no heu descobert tot el potencial de la cuina de mercat, aquests dos bars són el punt de partida ideal!
