Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Dia Mundial del pastís de formatge: història, trucs i receptes

dc., 30/07/2025 - 10:26
Pastís de formatge
etiquetes
Dies mundials
categories
Receptes i consells

​Cremós, lluent, gustós... El pastís de formatge acumula adjectius i admiradors. S’ha convertit en una de les postres estrella dels últims anys gràcies a la seva combinació perfecta entre el protagonista indiscutible —el formatge— i ingredients com el sucre o la nata líquida, que donen com a resultat una elaboració plena de sabor i textura. El seu èxit també rau en la senzillesa: és relativament fàcil de preparar i ofereix un resultat espectacular. Avui, 30 de juliol, celebrem el Dia Mundial del Pastís de Formatge, una ocasió ideal per retre homenatge a aquestes postres tan estimades arreu del món.
 

Tot i que no se’n coneix l’origen exacte, es creu que el pastís de formatge té les seves arrels a l’antiga Grècia, on ja formava part de la dieta dels atletes als primers Jocs Olímpics, l’any 776 aC. Evidentment, aquella recepta no s’assemblaria gaire a les versions actuals, però el concepte bàsic —una base dolça amb formatge com a ingredient principal— ja hi era present. Amb més de 2.000 anys d’història, aquestes postres han viatjat pel món i evolucionat fins a convertir-se en un clàssic universal, amb una infinitat de receptes i maneres de preparar-les. Avui us en compartim un parell perquè les pugueu fer a casa, però abans, uns consells útils per aconseguir un pastís de formatge deliciós!  

 

  • Per aconseguir una base de galeta cruixent i compacta, xafeu o tritureu les galetes i barregeu-les amb mantega desfeta. Un cop realitzat aquest pas, aboqueu la quantitat que vulgueu al motlle i alliseu-la amb una cullera. Després, per aconseguir el cruixent, poseu el motlle al forn durant uns 8 minuts, a 180 graus. 
  • L’ideal és que tots els ingredients que utilitzeu estiguin a temperatura ambient.
  • Si feu servir una batedora per barrejar els ingredients de la massa, utilitzeu-la a la velocitat mínima, ja que així s’evita l’excés d’aire, que pot fer que el pastís s’esquerdi un cop refredat.
  • Un cop sortida del forn, s’ha de deixar refredar primer, i reposar a la nevera, després. Sabem que és difícil resistir-se, però si voleu que el pastís quedi de la millor manera, haureu d’esperar una mica…

 

Com us hem explicat, hi ha moltes maneres de preparar un pastís de formatge, però si us agrada que es noti especialment el gust de formatge, amb aquest pastís se us farà la boca aigua! Per fer aquesta recepta, de @davidgelicook, necessitareu:

  • 5 ous campers
  • 300 g de crema de formatge
  • 200 g de formatge mascarpone
  • 170 g de sucre
  • 270 ml de nata per a muntar
  • 100 g de formatge fresc de vaca
  • 70 g de formatge de cabra

 

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 190 graus.
  2. En un bol, aboqueu tots els ingredients. Primer, barregeu-los i bateu-los.
  3. Després, coleu la barreja per assegurar una textura fina.
  4. Aboqueu la barreja al motlle.
  5. Poseu el motlle al forn, a 190 graus durant 30 minuts.
  6. Si voleu que el pastís quedi una mica torrat de dalt, podeu activar el ‘grill’ i deixar-lo 2 o 3 minuts més (controlant sempre) 
  7. Deixar refredar i, després, reposar a la nevera durant 9 hores.

 

Ara bé, també hi ha opcions més tradicionals, com aquesta de @PausayPlato, que fa servir menys ingredients. Per fer-la, necessitareu:

  • 900 g de crema de formatge
  • 500 ml de nata per muntar
  • 240 g de sucre
  • 5 ous L
  • 15 g de farina

 

Elaboració

  1. Preescalfa el forn a 220 graus.
  2. Aboca tots els ingredients en un bol i utilitza la batedora per barrejar-los.
  3. Cobreix el motlle amb paper de forn i traspassa-hi la barreja.
  4. Posa el pastís al forn durant 40 minuts.
  5. Un cop fet, retira’l del forn, deixa que es refredi i posa’l a la nevera fins a l'endemà.

 

Ja ho veieu, el pastís de formatge és molt més que una moda. Aquestes dues receptes faran les delícies del vostre paladar, però si voleu garantir un pastís amb encara més qualitat, l’únic que heu de fer és preparar-lo amb ingredients dels mercats de Barcelona. Bon profit!  

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal