Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

El carabassó com a protagonista: idees culinàries

dt., 16/07/2024 - 09:11
carabassó
etiquetes
Verdures i hortalisses
categories
Receptes i consells
Segon Plat
Dificultat mitjana
  • 1/2 carabassó 
  •  2 ous
  • 1 cullerada de tomàquet fregit
  • Formatge mozzarella per fondre
  • Pit de gall dindi
  • Tonyina
  • Pernil
  • Tofu

Instagram és una font inacabable d'inspiració culinària, on influencers i foodies comparteixen les seves creacions més creatives i saludables. Esteu llestos per descobrir noves maneres de gaudir de  les receptes de carabassó més originals?

 

Comencem amb una recepta de pizza sense gluten i sense farines de la mà de la Blanca (@blancanutri). Només necessitem mig carabassó, dos ous i, opcionalment, una cullerada de tomàquet fregit, formatge mozzarella per fondre i altres ingredients com pit de gall dindi, tonyina, pernil o tofu. La preparació és senzilla: primer tallem el carabassó en rodanxes fines i les daurem en una paella. Després, afegim els ous batuts, reduïm el foc i deixem que es facin lentament. Finalment, afegim els ingredients que vulguem per sobre, tapem la paella i mantenim el foc baix fins que tot estigui ben integrat.

 

Una altra proposta és la de @eliviccinutricion, que ens presenta una recepta de carabassó amb calamars. Els ingredients són senzills: carabassons, calamars, all, concentrat de tomàquet i aigua o brou de peix. Per elaborar-lo, en una paella amb una mica d'oli d'oliva, daurem els calamars juntament amb l'all a foc mig-alt. Afegim el tomàquet, el brou de peix o l’aigua i espècies al gust, tapem i cuinem a foc mig-baix durant 10 minuts. Mentrestant, tallem el carabassó - amb un pelador o similar - en rodanxes o quadradets. Afegim el carabassó a la paella de calamars i cuinem fins que quedi sec. I llest!

 

Per als més golafres, @succulent.mcy ens sorprèn amb un brownie de carabassó. Sí, has llegit bé! Aquesta recepta combina el millor de la xocolata amb ingredients com el carabassó. Necessitem un carabassó ratllat, xocolata, ous, edulcorant, vainilla, oli d’oliva o de coco, farina d'ametlla, farina de blat sarraí, cacau, llevat en pols, bicarbonat de sodi, gotes de xocolata i sal. La preparació consisteix, en primer lloc, en batre els ous, seguidament, hi afegim l'edulcorant i la vainilla fins que doblin el seu volum. En segon lloc, hi incorporem tots els ingredients sense batre massa. Finalment, afegim el carabassó i les gotes de xocolata. Fornegem durant 25 minuts a 180 graus.

 

Una opció fresca i lleugera ve de la mà de @cocina.en.la.nube amb el seu carpaccio de carabassó amb burrata. Aquest plat és ideal com a entrant o com a acompanyament durant els àpats d'estiu. Necessitem els següents ingredients: carabassó, burrata, pistatxos, mostassa mòlta, vinagre de poma, mel, suc de llimona i oli d'oliva verge extra. La preparació és molt senzilla: tallem el carabassó en làmines molt fines i el cuinem; un cop cuit, el servim en un plat. Per fer la vinagreta, agafem un morter i hi afegim els pistatxos, la mostassa mòlta, el vinagre de poma, una mica de suc de llimona, mel i oli d'oliva, i ho triturem tot. Finalment, col·loquem la burrata al mig del plat de carabassó i hi afegim la vinagreta per sobre.

 

Finalment, @realfooding ens presenta una lasanya de carabassó que no té res a envejar a la versió tradicional. És perfecta per a un sopar complet i nutritiu. Necessitem mitja ceba, una pastanaga petita, oli d'oliva verge extra, cent cinquanta grams de carn picada, cent grams de salsa de tomàquet, all, sal, orenga, un carabassó i formatge.

 

Per preparar la beixamel, en una paella amb oli d'oliva, sofregim la ceba fins que estigui daurada. Un cop llesta, afegim la carn, la salsa de tomàquet i les espècies, i deixem cuinar uns minuts. Mentrestant, a l'olla, barregem oli d'oliva i farina, i afegim la llet ben calenta, juntament amb les espècies. Per muntar la lasanya, col·loquem una base de carabassó i la cuinem a la fregidora d’aire durant 7 minuts a cent noranta graus. Si ho fem al forn, necessitarem entre 12 i 15 minuts a la mateixa temperatura. 

 

Us animem a seguir descobrir més idees i portar una mica de diversió a la vostra cuina! Segur que no us passarà desapercebut i podreu disfrutar de receptes innovadores!

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal