El mercat de Provençals, centre neuràlgic de la gastronomia de proximitat i sostenible durant el Petit Mercat de Mercats
Segona i darrera jornada del Petit Mercat de Mercats al mercat de Provençals! Aquest assolellat dia ha començat d’allò més bé amb un showcooking d’alta gastronomia protagonitzat per Paco Méndez del restaurant COME. El xef Paco Méndez fusiona a COME, al barri de Sant Antoni, la tradició mexicana amb tècniques avantguardistes i ingredients de proximitat, en una proposta que busca emocionar i sorprendre. La filosofia es fonamenta en “reinterpretar la cuina mexicana des d’una mirada contemporània i creativa”. A la fira, sota el títol "COME es un acrónimo”, el xef ha explicat la filosofia del restaurant i la seva història, i ha elaborat diferents plats de la seva cuina: una versió de l’amanida cèsar, uns espàrrecs blancs amb flor de saüc, i un milfulls de mango.

I a les 13.30 h ha arribat el torn de la canalla! Els nens i nenes s’han divertit en un taller d’hamburgueses impartit per Yolanda Casternado, del Gremi de Carnissers, on els més petits han pogut elaborar la seva pròpia hamburguesa amb formatge i ceba, mentre els han explicat la importància de menjar carn i s’ha fomentat la dieta mediterrània. Al Petit Mercat de Mercats, els nens i nenes han pogut gaudir de diferents passis de contacontes (‘Contes dins d’una ampolla’ i ‘ Cuinetes netes, sanes i polides’).

I ha arribat l’hora de dinar, i se’ns ha fet la boca aigua amb les propostes gastronòmiques dels operadors del mercat de Provençals i dels restauradors del territori. A més a més, a la zona de barbacoes s’han pogut cuinar les verdures, peixos i carns més frescos del mercat!

Hem continuat amb l’inici del cicle ‘Mercats de forquilla’ de la mà de la Terraza Martínez. Situat a la falda de Montjuïc, aquest restaurant emblemàtic ofereix una proposta basada en la cuina mediterrània de mercat, amb una especial atenció als arrossos, les carns i peixos a la brasa. Sota el títol ‘Cuina marinera del port al plat. Respectar el producte i confiar en el proveïdor de qualitat’ el xef Juanba Agreda ens ha apropat a algunes de les seves receptes: espàrrecs blancs de Gavà amb salpicó de marisc i musclos de roca a l’all cremat.

L’últim taller del dia ha estat liderat per Lorena Salas ( Dates and Avocados), qui ens ha ensenyat a preparar galetes saludables de tahini i xocolata sense gluten i veganes.

Durant el matí, hem pogut gaudir de l’artista Brigitta Lamoure, qui ha animat a la clientela del mercat i als assistents a la fira. I l’escenari ha acollit diverses animacions musicals amb els grups i DJ’s Lalo Harris, Funk a Feira, Yasmina Karrum, la L4 Band i Huezoh B2B The Get Down en un ambient alegre i festiu que ha posat fi a la tercera edició de Petit Mercat de Mercats tal com toca! Us esperem a tots i totes a la fira Mercat de Mercats a l’octubre!

