Esmorzars de forquilla i plats de temporada als bars de mercat
Si ets amant de la gastronomia casolana i del bon producte de mercat, els bars de mercat són parades obligatòries! No només hi trobaràs plats autèntics elaborats amb ingredients frescos, sinó que també són un reflex de la riquesa gastronòmica del nostre territori.
Al mercat d’Hostafrancs trobarem ‘El Bar del Mercat d’Hostafrancs’, un establiment amb una gran barra i nombroses taules. El seu propietari, en Juan José Leyva, ens explica: “aquí trobareu plats casolans fets amb productes del mercat”. Un dels seus plats estrella són les truites fetes amb productes de temporada: bacallà, porros, carxofa… De fet, el Juanjo ens diu que molta gent va al bar i “se les emporten senceres!” i la clientela ens ho confirma: “són boníssimes!”. A més, podrem degustar diferents ‘montaditos’, croquetes i un altre plat molt aclamat: les tripes.
Al mercat del Clot, ens trobem amb un bar que destaca per la seva oferta variada: el bar La Mànega. Aquest bar és reconegut pel seu plat estrella: les truites. Elaborades diàriament amb productes frescos, les seves opcions inclouen patata i ceba, albergínia, verdures, botifarra amb ceba, xampinyons, alls tendres… I el millor de tot és que, segons l’època de l’any, la seva oferta es renova: ara és moment de tastar la truita de carxofes i la truita de calçots, perfectes per gaudir dels productes de la temporada!

A més, també ofereixen una àmplia varietat de plats com callos amb cap i pota, carpaccio de bacallà, cap i pota amb cigrons a la gallega, llenties estofades, rostes, fideus a la cassola, arròs de marisc… tots ells elaborats amb productes del mercat, que podràs gaudir diàriament en el menú del dia, ideal per fer una parada ràpida i deliciosa!

Ens traslladem al mercat de l'Abaceria, on trobem un altre clàssic dels esmorzars de forquilla: Cal Mingo i Loli. Amb més de 15 anys d'història, aquest establiment familiar és conegut per la seva cuina de mercat i una barra plena de plats casolans que conquisten des de primera hora del matí. Entre les seves especialitats destaquen el bacallà a la llauna i els guisats tradicionals, com els callos o els cargols, però si hi ha un imprescindible, aquest és el seu emblemàtic entrepà de mandonguilles. Suau i sucós, amb una salsa ben gustosa, és una autèntica delícia per començar el dia amb energia! També ofereixen una selecció de fregits, com calamars, seitons o carxofes arrebossades, i plats mariners com els popets amb all i julivert. Tot això es pot gaudir tant a la barra com a la seva terrassa, un espai ideal per gaudir d’un bon esmorzar o dinar en bona companyia!

Vine, descobreix i gaudeix de la cuina de mercat!
