Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Gastronomia mediterrània: receptes d’estiu que no et pots perdre!

dv., 16/08/2024 - 09:19
Gastronomia mediterrània
etiquetes
Estiu
Peix i marisc
Verdures i hortalisses
Postres i dolços
categories
Receptes i consells

Avui us portem una selecció de receptes de la costa que hem descobert gràcies a Instagram. Sempre diem que la cuina mediterrània és la més diversa i variada, i és que tenim molta sort de poder-la gaudir! 

 

Comencem amb una recepta tan senzilla com l’amanida de tomàquet, tot un clàssic de la cuina mediterrània, versionada per la @paulasumasi. La base d'aquesta amanida és el tomàquet fresc, acompanyat de trossos d'alvocat, nectarines fregides i saltejades, i una generosa porció de burrata. Per donar-li un toc especial, la Paula afegeix làmines de pernil serrà, que aporten un contrast salat i cruixent.

 

Continuem amb un clàssic que mai falla: la paella de marisc. I qui millor per ensenyar-nos a fer-la que @tonimchef6. En Toni ens explica, que el primer pas és cuinar els calamars i marcar els escamarlans i les gambes. La clau d'una bona paella és el sofregit: ceba i all ben picats, cuinats a foc lent fins que estiguin ben daurats. A continuació, afegim els calamars, una mica de pebre vermell i el tomàquet triturat. Deixem que tot es cogui lentament fins que el sofregit estigui ben concentrat.

 

Tot seguit, és el moment d'afegir l'arròs i remenar-lo perquè absorbeixi tots els sabors del sofregit. Seguidament, afegim el brou de peix calent i deixem que bulli a foc mitjà. Quan l'arròs fa uns 5 minuts que bull, afegim els escamarlans i les gambes, deixant que es coguin amb l'arròs durant els últims minuts de cocció.

 

L'estiu també és sinònim de gaspatxo, i una recepta que no passa desapercebuda és la del gaspatxo d'alvocat, de la mà de @brain.food.spanish. Per preparar aquesta recepta necessitem alvocat, cogombre, pebrot verd, un manat d'alfàbrega, un gra d'all, el suc d'una llimona, sal al gust, vinagre de Xerès (opcional), mitja cullerada de comí mòlt, mig litre d'aigua freda i oli d'oliva. Finalment, només cal batre tots els ingredients i deixar-ho reposar a la nevera durant una hora perquè estigui ben fresquet!

 

I no podíem acabar aquest recorregut sense una recepta de bacallà de @nutrisinexcusas. Per a la seva elaboració cal saltejar ceba, albergínia, carabassó (o les verdures que més t'agradin) i afegir-hi salsa de tomàquet. De forma opcional, es poden afegir olives negres i tàperes per donar-hi un toc extra. Quan les verdures estiguin fetes, col·loquem el bacallà a sobre i tapem-ho tot durant uns 5 minuts. I ja està, llest per gaudir!

 

I en tot àpat no poden faltar les postres, i què millor que la crema catalana? Us deixem una recepta de @poesiadefogon. Per a la seva preparació, cal col·locar en una olla plena de llet un tros de pell de taronja i de llimona, i una o dues branques de canyella. Abans que bulli, apaguem el foc i deixem infusionar entre 15 i 20 minuts. D'altra banda, barregem els rovells d'ou amb el sucre i ​​farina de midó de blat de moro, remenant fins que la barreja sigui totalment homogènia. Colem la llet infusionada i l'afegim a la barreja d'ou, i remenem bé.

 

Tornem a posar-ho tot a l'olla i escalfem a foc suau sense deixar de remenar fins que la crema espesseixi. Després, repartim el contingut en els recipients que utilitzarem i deixem reposar a la nevera durant almenys 3 hores perquè es refredi i agafi consistència.

 

Gaudiu de les vacances provant algunes d’aquestes receptes i disfruteu de la gastronomia mediterrània a la vostra taula amb família i amics. Bon profit!

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal