Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Les mil maneres de fer un ou farcit

dt., 19/04/2022 - 08:06
Les mil maneres de fer un ou farcit
etiquetes
Ous
categories
Productes de temporada
Receptes i consells

L'ou és un dels aliments que més font de proteïnes aporta al nostre cos. També, compta amb una quantitat bastant significativa i variada de vitamines. És un aliment que es pot consumir de moltíssimes formes i en qualsevol dels àpats del dia.

 

Avui us proposem dues idees, diferents entre elles, per fer els tan coneguts ous farcits. Per a totes les receptes és important que abans de començar a preparar el farcit i un cop els ous estiguin cuits, es posin en aigua freda mentre fem la resta. D'aquesta manera, després ens serà molt més fàcil pelar-los sense que es trenquin.

 

 

Ous  farcits de tonyina i palets de cranc:

 

 

Aquesta és la recepta més tradicional i coneguda quan parlem d’ous farcits. En aquesta ocasió, per a farcir 4 ous necessitarem:

-       1 bategui de tonyina en oli

-       6 pals de cranc

-       Maionesa

-       1 pastanaga 

-       10 olives

 

Un cop tenim els ous fets, barregem en un bol la tonyina, sense l’oli, les olives i els pals de crancs picats i la pastanaga al gust, no cal posar-ne una de sencera si no voleu.  Deixem reposar uns minuts el farcit, mentre partim els ous per la meitat, extraiem els rovells i els omplim. Si voleu, es poden cobrir amb una fina capa de maionesa, això ho deixem al gust de cadascú. Un cop els hem deixat reposar uns minuts, els tenim llestos per tastar.

 

Truc: mai llencem els rovells, els podem conservar per altres receptes o, un cop tenim els ous llestos, podem ratllar-los una mica per sobre. 

 

Ous farcits amb carn picada i espinacs

 

En aquesta recepta ens traslladem a la carn, per a tots aquells a qui el peix no els apassiona. En aquesta ocasió farcirem 8 ous i necessitarem:

-       Oli

-       Nous moscada

-       50 gr. de formatge ratllat

-       1/2 l. de llet

-       Salsa beixamel

-       1 ceba

-       Carn picada

-       250 gr. de xampinyons

-       100 gr. de formatge cremós

-       200 gr. d’espinacs

 

El primer que farem serà coure els espinacs i reservar-los. En una paella, ofeguem la ceba, prèviament picada, uns minuts. A continuació, hi afegim la carn picada i els xampinyons, i ho saltem a foc fort. Barregem els rovells i el formatge cremós amb el farcit que hem fet a la paella, omplim els ous i els deixem reposar una estona.

 

 

Mentrestant, barregem la salsa beixamel amb llet. En una font, apta pel forn, posem els espinacs de base amb els ous a sobre. Ho cobrim amb la salsa beixamel i formatge ratllat, i cap al forn. Un cop ho hem gratinat tenim els ous farcits llestos per a ser servits!

 

 

Després de dues receptes d’ous farcits, us presentem la parada “Ous de Calaf”. Un perfecte exemple de comerç verd amb ous ecològics que comptem amb la denominació d’ous de pagès amb l’enumeració 1. Una empresa familiar on trobem al Xavier i a l’Alejandra, la 3a generació que regenta l’empresa. 

 

 

A la seva parada hi podeu descobrir una gran varietat de tipologies d’ous de proximitat: ous de Codorniu, d’ànec, d’oca... i molts més depenent de la temporada.  Els podeu trobar al Mercat de l’Abaceria Central, al Mercat del Ninot, a la Boqueria i al Mercat de Sant Antoni.

 

 

 

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal