Llom de bacallà amb mussolina d’all i mel
Ingredients per a 4 racions
- 4 Talls de morro de bacallà
- 1 all
- Oli d’Oliva Verge Extra
- 4 pomes Golden
- 30 grams de mantega
- 2 cullerades de mel de taronger
- 1 ou
Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Abelles, que va tenir lloc el dia 20 de maig, avui us proposem una recepta que el programa Qui cuina avui?, de la plataforma LaXarxa+, ens va ensenyar a preparar al mercat de la Boqueria.
Es tracta de llom de bacallà amb mussolina d’all i mel, una proposta que aprofita un producte fresc del mar, el bacallà, i el producte estrella que produeixen les abelles, la mel.
Un fluid dolç i viscós amb molta producció de màxima qualitat al nostre territori. Existeixen de molts tipus i variacions de mel depenent de les flors i plantes de les quals hagin agafat el nèctar, depenent de la tractació que se li faci. A banda, és un aliment natural que conté moltes propietats beneficioses per la salut, com vitamines, minerals i diferents característiques que poden tenir les plantes predominants a la zona on hi ha els ruscs i apicultors.

El xef Quim Casellas del restaurant Casamar, situat a la Costa Brava i amb un Sol Repsol, ens explica que fàcil és sorprendre a taula amb la combinació de pocs ingredients, però amb una preparació idònia del llom de bacallà amb mussolina d’all i mel.
També coneixem més sobre la mel, els seus beneficis, els diferents tipus, i tots els seus productes derivats, gràcies a Rafel Muria el president de Mel Muria.
Elaboració
- Comencem pelant les pomes i acabant de tallar bé els trossos de llom de bacallà que voldrem consumir.
- Posar un oli a escalfar per posteriorment confitar el llom de bacallà lentament sense fregir-lo.
- Tallar a daus les pomes pelades per començar a fer la compota.
- Si es vol aromatitzar la compota, s'ha d'afegir dos talls de pela de llimona perquè agafi l’olor, però un cop triturem les pomes cuites s’hauran de retirar.
- Escalivar i confitar grans d’all al forn.
- Posar en un envàs per triturar, un rovell d’ou, 30 grams de mantega, 2 cullerades de mel de taronger, oli d’oliva verge extra i els grans d’all.
- Un cop estigui confitat el bacallà retirar-lo en un plat amb un paper de cuina per absorbir l’excés d’oli.
- Triturar la poma un cop estigui totalment cuita per acabar la compota.
- Posar al forn el bacallà amb la barreja de rovell d’ou, mantega, mel i els grans d’all sobre els lloms per gratinar-ho tot junt.
- Per emplatar posar una base de compota de poma, i a sobre, posar-hi els lloms de bacallà gratinats.
- Per decorar el plat es pot utilitzar pol·len tendre i tires molt fines de poma fresca pelada.
