Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Mona de pasqua

dj., 15/12/2022 - 13:43
categories
Receptes i consells
Postres
Difícil

<p style="margin-left:36.0pt;">3 rovells d&rsquo;ou</p><p style="margin-left:36.0pt;">3 clares d&rsquo;ou</p><p style="margin-left:36.0pt;">130g sucre</p><p style="margin-left:36.0pt;">80g farina</p><p style="margin-left:36.0pt;">20g maizena</p><p style="margin-left:36.0pt;">30g ametlla mòlta</p><p style="margin-left:36.0pt;">&nbsp;</p><p><strong>PER L&rsquo;ALMÍVAR</strong></p><p>100g d&#39;aigua</p><p>100g de sucre</p><p style="margin-left:36.0pt;">&nbsp;</p><p><strong>PER DECORAR</strong></p><p>150g d&#39;ametlla laminada</p><p style="margin-left:36.0pt;">&nbsp;</p><p><strong>PEL FARCIT</strong></p><p>Crema de mantega</p><p>400 g d&#39;aigua</p><p>500 g de sucre corrent</p><p>500 g de mantega estovada</p>

Tamisem la farina amb la maizena i després barregem amb les ametlles mòltes.

Batem les gemmes amb 50g de sucre i la ratlladura de llimona fins que quedi blanc i reservem.

En un altre bol batem les clares i li anem afegint a poc a poc 80g de sucre.

Barregem amb molta suavitat les gemmes i les clares i li afegim a poc a poc en forma envolupant les farines.

Col·loquem la preparació en un motlle de 20cm amb mantega i enfarinat.

Cuinem al forn prèviament escalfat a 170º de 30 a 35 minuts.

 

Almívar

Posar en un cas el sucre i l'aigua i posar a bullir fins que redueixi una mica, quan estigui fred li podem afegir una mica de licor de taronges.

 

Crema de mantega

Preparem l'almívar que utilitzarem en la crema de mantega. Barregem en un cassó el sucre i l'aigua indicats, portem a ebullició i coem tres minuts. Deixem refredar per complet.

Posem la mantega a temperatura ambient i en un bol i la batem, amb varetes elèctriques o amb robot, fins que blanquegi.

 

Armat

Farem dos talls al pa de pessic, els pintarem amb l'almívar i li posarem la mantega confitada.

La posarem a la nevera 1 hora perquè es vagi refredant bé i ens sigui més fàcil decorar-la.

La retirem de la nevera.

 

Decoració

Revestim el pastís amb la crema de mantega, en forma parella, i enganxem al voltant les ametlles filetejades. Posem en una màniga pastissera, amb filtre rissat la resta de la crema de mantega i fem uns rínxols.

 

Decorem amb plomes i pollets.

Una altra forma és posar en tota la superfície ametlles i les plomes i pollets.

 

Una altra decoració per als fanàtics de la xocolata

Prepararem una ganache de xocolata amb la qual banyem el pastís i decorem amb fideus de xocolata, ous i plomes.

 

Ganache de xocolata

 

- 250g de xocolata negra tallat en trossos petits

- 250g de nata de muntar.

 

Posem en un cas la nata i la portem a punt de bulliment. La retirem del foc i li tirem la xocolata. Regirem suaument sense batre fins que la xocolata la dissolgui per complet i tinguem una líquid llis i brillant.

Deixem que baixa una mica la temperatura i abans que solidifiqui banyem el nostre pastís. 

Deixem uns 10 minuts i li peguem els fideus de xocolata al voltant. i decorem a gust.

 

Recepta de la blocaire gastronònomica Gemma Clofent

Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal