Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Pa de carabassa especiat: vegà, sense gluten i saludable

dt., 07/10/2025 - 08:44
Carabassa
etiquetes
Mercat de Mercats
Tardor
categories
Receptes i consells
Postres
Fàcil
  • 375 grams de carabassa 
  • Farina d'ametlla
  • Farina d’avena
  • Farina de blat negre
  • Farina d’arrós
  • Llavors de lli
  • Llet d’ametlles
  • Canyella
  • Gingebre
  • Nou moscada
  • Clavell d’espècie
  • Pebra negra
  • Vinagre de poma
  • Oli d’Oliva Verge Extra
  • Xarop d’auró
  • Sucre de coco
  • nous

La carabassa és un fruit de tardor que compta amb moltes utilitats a la cuina. Un aliment que no només s’aprecia pel seu color característic, sinó també per les oportunitats de creació que et dona i pels seus nombrosos beneficis nutricionals.
 

A l’hora de cuinar-la, la carabassa pot ser la solució per afegir un punt dolç als nostres plats, cremositat i naturalitat. Algunes de les seves moltes aplicacions culinàries són les següents:
 

  • Purés i sopes: La seva textura suau és ideal si es volen cuinar cremes reconfortants.
  • Pastissos i postres: En ser un fruit dolç, existeixen moltes receptes que usen la carabassa en aquest àmbit, una de les més famoses és el tradicional pastís de carabassa, molt popular durant la tardor.
  • Pa i magdalenes: En aquest apartat entraria la recepta que coneixerem avui.
  • Plats salats: El seu punt dolç pot ser un contrast en plats salats com risottos o farcits per a pastes.


Nutricionalment, la carabassa és una font excel·lent de betacarotè, un compost orgànic que el cos converteix en vitamina A, essencial per a la salut ocular i el sistema immunitari. També és rica en vitamines C i E, potassi i fibra, contribuint a la salut cardiovascular i digestiva.

 

A més a més, la carabassa és baixa en calories, la qual cosa la converteix en una opció ideal per a aquells que busquen mantenir o perdre pes. 
 

Durant la segona jornada de Mercat de Mercats 2024, vam tenir l'oportunitat d'apropar-nos a la cuina saludable amb la recepta del pa de carabassa. 
 

La pastissera Lore Salas de Dates & avocados Atelier ens ensenya que no sempre els productes de pastisseria són no saludables. Aquesta recepta d’avui té la particularitat que es prepara amb productes 100% orgànics i naturals, que són unes postres veganes, sense gluten i sense greixos ni sucres refinats. Ens mostra com elaborar pa de carabassa amb espècies, una recepta dolça, però no especialment, ja que no s’abusa de sucres, tot i que el resultat és boníssim!

 

Lore Salas


Elaboració:

  1. Renta la carabassa, talla-la per la meitat i porta-ho al forn a 160 graus i depèn de la mida de la carabassa entre 45 minuts o 1 hora.
  2. Quan la carabassa estigui tova treu-la del forn i deixa-la refredant i amb una cullera treu les llavors de dins la carabassa. També extreu tota la carn de la carabassa i passa-ho en un bol on hauràs d’aixafar-la amb una forquilla o cullera per fer un puré.
  3. Tamisar prèviament i barrejar totes les farines en un mateix recipient.
  4. Afegir i mesclar tots els ingredients secs en un bol, les farines i les espècies
  5. En un bol barreja les llavors de lli prèviament triturades amb la llet d’ametlles i remou.
  6. Afegeix a un petit recipient amb mel d’ametlles una mica de vinagre de poma.
  7. Barrejar la carbassa amb l’oli d’oliva verge extra, el sucre de coco i el xarop d’auró.
  8. Afegeix al bol de la carbassa la barreja de llet d’ametlla amb vinagre de poma i mescla. Posteriorment, fes el mateix amb la barreja de les llavors de lli i la llet d’ametlles. Quan tinguis tota la barreja feta, afegeix-ho al bol dels productes secs.
  9. Un cop ho tinguis tot llest, aboca-ho a un motlle rectangular per després posar-ho al forn a 160 graus entre 55 minuts 1 hora.
  10. Quan ja hagi passat pel forn, posa el motlle sobre una reixeta i deixa-ho reposar i refredar. Passats 5 minuts treu el pa del motlle i deixa refredar-ho 1 hora sobre la reixeta.

     

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal