Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Què trobem a les peixateries a l'estiu?

dj., 27/05/2021 - 09:29
Peix fresc
etiquetes
Estiu
Peix i marisc
categories
Productes de temporada

Com en el cas de l'agricultura, la temporalitat dels peixos i mariscs té la seva raó de ser. Està relacionada amb les èpoques de cria i amb els moviments de les espècies, que depenen molt de la temperatura...  Aquest desplaçament fa que, en molts casos, aquestes espècies siguin més fàcils de capturar sense necessitat de portar-les des de molt més lluny congelades i generant més petjada ecològica. Respectar la seva època de reproducció és el que ens permetrà poder seguir-ne pescant i gaudir-ne. Controlar la sobrepesca i és també una de les raons per consumir peix i marisc de temporada.

 

 

LA SARDINA I ALTRES PEIXOS D’ESTIU

La sardina és un dels millors peixos de la temporada estival. Té un alt contingut en oli d'omega 3 que regula el colesterol i fa que la sang circuli millor per venes i per artèries. Cuinar-la escabetxada, al forn amb julivert i llimona, a la brasa, en conserva, marinada o a la planxa és una bona opció. L'estiu és la millor temporada per degustar-la, ja sigui a la piscina, a casa o a la platja. El lloc el tries tu.

Els seitons es caracteritzen per ser molt petits i barats. No tenen molt de greix i la seva preparació és molt semblant a la de les sardines. L'espina de el seitó és molt fina i gràcies a això quan es fregeixen es poden menjar sencers, sense necessitat de llevar-los res de res.

 

 

El bonítol és un peix blau i molt ric en oli omega 3. Aquest regula el colesterol i ajuda al bon funcionament del cor. Es pot capturar en els mesos de juny a octubre. Posseeix un alt contingut en proteïnes que aporten beneficis a l'organisme.

 

L'emperador gairebé tothom el coneix. Es captura de maig a setembre. Se’l considera com el peix de la Mediterrània i no te tant de greix com un peix típicament blau. Es recomana que es faci a la graella o a la planxa. No s'ha de cuinar molt ja que té facilitat per assecar-se massa i això influeix en el gust final del plat.

 

Altres espècies dels mesos d'estiu són: el moll, la melva o el cap-roig. El sarg o el pagre -blancs i molt saborosos- són de la mateixa espècie que l'orada o el besuc.

 

MARISC ESTIUENC

No només pots comprar peix en els mesos estivals. Cal donar importància als mariscs també. Cal recordar que quan es consumeixen han d’estar molt frescos ja que són molt susceptibles a posar-se en mal estat. No es poden conservar fora de la nevera per molt temps.
 

Els mariscs d'estiu són: les cloïsses, les navalles, les ostres, els peus de cabra, les llagostes i els crancs.

 

 

Recepta de sardines al forn
 

Ingredients

12 sardines senceres

sal grossa

Opcional: algunes herbes aromàtiques com farigola o romaní

2 llimones (per treure l'olor de sardines)

 

Com fer sardines al forn

Les sardines s’han de cuinar senceres perquè si no la sal s’hi pot ficar dins i podríem trobar-nos-la després quan ens les mengem.

 

1.- Preescalfem el forn a uns 220 º
2.- Afegim una capa generosa de sal a la safata on anem a enfornar les sardines.

3.- Sobre la sal anem disposant les sardines que haurem passat per aigua i sobre elles, afegim més sal gruixuda.

4.- Introduïm la safata a la part central del forn i baixem el forn a 200.

5.- Posem al forn uns 10 minuts, donant la volta a meitat de la cocció -girant la safata perquè la part que estava darrere quedi davant- 10 minuts més.

 

TRUCS : EVITAR L’OLOR A SARDINA

  • El primer truc és posar una capa generosa de sal a la safata on rostirem les sardines.
  • Un altre truc és, un cop retirada la sal, posar al forn encara molt calent un recipient apte amb aigua i suc de llimona o vinagre.

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal