Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Receptes per escalfar els dies freds

dj., 20/11/2025 - 12:54
Imatge destacada
etiquetes
Hivern
categories
Receptes i consells

Una bufanda, una llar de foc o una manta són maneres efectives de protegir-se del fred hivernal, però n’hi ha una igual de bona… i a més deliciosa: el menjar!

Sopes, cremes i guisats ben calents poden fer-te entrar en calor mentre gaudeixes de plats amb ingredients frescos i de proximitat que pots trobar als mercats de Barcelona. Aquí et deixem tres receptes fàcils i irresistibles per escalfar els teus dies d’hivern.

En primer lloc, un clàssic: la sopa de pollastre. La influencer Cocina con Coqui ens ensenya com preparar-ne una de ben senzilla i irresistible:

 

INGREDIENTS (Per a dues persones)
  • 2 cuixes de pollastre
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 3 xampinyons
  • 3 alls
  • 1 culleradeta d'herbes provençals
  • 1,5 L d'aigua
  • 1 culleradeta de sal 
  • Pebre negre
  • 80 g de fideus
  • Oli
  • Julivert fresc

 

ELABORACIÓ:
  1. Talla les verdures a trossos petits i separa la contra cuixa dels pernilets del pollastre.
  2. Daura el pollastre en una olla a foc fort amb un raig d’oli, sal i pebre.
  3. Retira el pollastre i salta les verdures 2–3 minuts a la mateixa olla.
  4. Afegeix les herbes provençals, torna a posar el pollastre, afegeix l’aigua i la culleradeta de sal i porta-ho a ebullició.
  5. Retira l’escuma que es formi, abaixa el foc, tapa l’olla i cou durant aproximadament 1 hora.
  6. Retira el pollastre i afegeix els fideus a l’olla. Mentrestant, esmicola el pollastre en trossos petits.
  7. Quan els fideus estiguin fets, torna a afegir el pollastre esmicolat, rectifica de sal si cal i incorpora julivert fresc.

 

En segon lloc, la Marta Sanahuja coneguda a les xarxes com a @deliciousmartha, ens ensenya a preparar una crema de carabassa amb cruixent ibèric:

 

INGREDIENTS (per a dues persones)
  • ½ carabassa
  • 30 g de formatge de cabra
  • 3 talls de pernil ibèric
  • Nous caramel·litzades
  • Sal i pebre

 

ELABORACIÓ:
  1. Trosseja la carabassa i cou-la en aigua abundant fins que estigui tendra.
  2. Retira l’aigua i tritura la carabassa. Afegeix l’aigua de la cocció fins a aconseguir la textura desitjada.
  3. Salpebra i afegeix el formatge de cabra, i torna a triturar.
  4. Posa el pernil entre paper absorbent al microones fins que quedi cruixent.
  5. Serveix la crema en un bol, decora amb les nous i el cruixent de pernil, i llest per menjar!

 

Per últim, una opció vegana i reconfortant de la mà de la Gloria Carrión (@lagloriavegana), influencer de receptes Plant Based: llenties amb verdures i mossos vegetals.

 

INGREDIENTS (6 racions)
  • 500 g de llenties pardines crues
  • 2 L d’aigua
  • 1 tomàquet
  • 1 pebrot verd
  • 1 tros de pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 4 grans d’all
  • 2 pastanagues
  • 1 patata
  • Comí, pebre vermell, cúrcuma i pebre negre
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • 250 g de mossos d’Heura

 

ELABORACIÓ:
  1. Neteja bé les llenties.
  2. Daura en una cassola amb oli d’oliva el tomàquet, la ceba, els alls i els pebrots.
  3. Incorpora les espècies, les llenties, l’aigua i una fulla de llorer. Porta-ho a ebullició a foc fort.
  4. Redueix el foc al mínim i afegeix les pastanagues i patata trossejades. Cou durant 40 minuts amb tapa.
  5. Mentrestant, salta els mossos vegetals en una paella a part.
  6. Tritura les verdures cuites fins a obtenir un puré homogeni. Afegeix-lo a les llenties juntament amb els mossos vegetals.
  7. Continua la cocció uns 8 minuts més, remenant de tant en tant.

 

Amb aquestes receptes ja no tens excusa per passar fred aquest hivern! Aprofita els ingredients frescos i de proximitat dels mercats de Barcelona i gaudeix de plats plens de sabor.

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal